Интимно

5 коварни навика, които развалят връзките

Избягвайте ги, ако искате щастие в любовта

12.05.2021г. / 16 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не е лесна за поддържане, защото зад нея се крият много човешки грешки в поведението, които могат да съсипят и най-силно пламтящия огън. Дори най-щастливите двойки могат да се сблъскат със силата на нещастието, което често сами предизвикват, без да си дават сметка.

В поведението си можем да допуснем неволни грешки, които с течение на времето да развалят отношенията ни с партньора и в крайна сметка да развалят връзката ни.

5 решаващи неща, които трябва да разберете през първите седмици от връзката

Кои са коварните навици, които много хора имат и които могат да разрушат връзката ви?

1. Забравяте за приятелите си

Когато започнете връзка, забравяте за приятелите си. Излизате само с половинката си, защото сте погълнати един от друг или защото не искате да предизвиквате ревност. Отделянето на все по-малко или никакво време за приятелите косвено може да навреди на отношенията ви с партньора, както и на отношенията ви с най-близките до вас хора. За да сте щастливи, балансирани и в хармония преди всичко със себе си, не ограничавайте контактите с приятели и близки.

2. Използвате думи, с които рушите връзката си

Много често хората не си дават сметка как употребата на думи и изрази може да натежи до такава степен, че да разруши любовта между двама души.

5 признака на тревожност във връзката, които да не пренебрегвате

Сред най-отровните думи, които не трябва да използвате, когато общувате с любимия човек, се нареждат „трябва“, „винаги“, „никога“, „но“.

Ако непрекъснато използвате „ти винаги“ и довършвате изречението с някакъв упрек към партньора, той ще трябва постоянно да влиза в отбранителен режим. Същото важи и за останалите думички, които бавно, но сигурно подкопават любовта и връзката ви. Те са основа за конфликти с тенденция към задълбочаване. Вместо да ги използвате постоянно, опитайте се да не таите в себе си недоволство, което да води до разговори, съдържащи тези думи. Комуникирайте често и открито. Говорете за проблемите си навреме.

3. Фокусирате се върху саможертвите, които партньорът ви прави за вас, вместо да му благодарите,

Един прост пример за такива ситуации е, когато половинката ви реши да сготви вместо вас. Вие вместо да му благодарите започвате да пускате иронични подмятания, например „Как се реши да се жертваш да сготвиш? Нямаше ли да гледаш футбол?“. С такива думи и изрази е много вероятно да го откажете да ви прави изненади или да ви замества в кухнята. В дългосрочен план това поведение не само ще го обезкуражи да прави жестове към вас, но и ще срине връзката ви.

20 начина да преборите скуката във връзката си

Свързани статии

4. Лягате си по различно време

Натовареното ежедневие и работните ангажименти пречат на много двойки да синхронизират времето си за сън. Налага се обаче да направите всичко възможно да си лягате заедно, защото разминаването в режима на съня води до влошаване на близостта и интимността във връзката.

5. Забравяте целувката за лека нощ

Целувката за лека нощ е мил и нежен жест, който насърчава близостта и свързаността между партньорите във връзката. Дори да сте имали напрегнат ден, дори да сте имали пререкание или скандал, простете си и не забравяйте да си подарите целувка за лека нощ. Колкото и незначително да изглежда отстрани, тази целувка притежава много повече сила, отколкото предполагате.

5 грешки с телефона, пречещи на връзката

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 2 години )
vinagi se staraia da sum kolkoto moje po- blizo s razbirane do liubim 4ovek . govoria za golemia mi prekrasen bliznak , kogoto obojavam
отговор Сигнализирай за неуместен коментар