Интимно

6 причини, водещи до раздяла

Проблеми с доверието

08.07.2021г. / 09 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чувствате ли се сигурни във вашата връзка? Някога задавали ли сте си въпроса какво би могло да доведе до нейния край? Американски специалисти по връзките разкриват кои са едни от най-честите причини двойките да се разделят.

Изливате гнева си един върху друг

Според специалисти по връзките, по-вероятно е да излеем своите негативни емоции след лош работен ден или други лични проблеми върху някого, когото обичаме. Истината е, че взаимодействаме повече с партньора си, отколкото с всеки друг. За жалост, когато това се превърне в навик във връзката, то може да отдалечи единият партньор.

6 знака, че връзката ви няма нужда да бъде спасена

Няма благодарност

Колко често половинката ви оценява това, което правите за нея или обратното? Грешка, която води до разпадане на връзката е, че партньорите се успокояват от факта, че имат сериозна връзка и се приемат за даденост един друг. Забравят, че малките неща, които другият прави са признак на обич, грижа и че нищо не е даденост.

18 неща, които никога не трябва да толерирате в една връзка

Проблеми с доверието

Доверието е фундамент на една връзка и ако липсва, вероятно няма и любов между двама души. Доверието никога не се гради лесно. Когато недоверието поради различни причини се е прокраднало във взаимоотношенията, то тогава рано или късно единият или двамата партньори ще се уморят емоционално от всичко това.

10 въпроса, които да си зададете, преди да скъсате с партньора си

Липсват компромиси

Може да звучи клиширано, но една връзка би могла да е дълготрайна, партньорите да се чувстват удобно в нея, ако има компромиси и от двете страни. Когато единият партньор е доминиращ и взима по-голяма част от решенията или пък е този, който не е готов на компромиси, другият съвсем естествено започва да не се чувства важна част от този съюз. Връзките са свързани с даване и получаване, а компромисът е от съществено значение.

Свързани статии

Връзката ви се гради върху тайни

Имате ли тайни, които пазите от партньора си? Това е нормално. Разбира се няма как да споделим всичко. Но когато тайните са се настанили трайно във връзката ви, тогава нейното съществуване става сложно. Тайните, лъжата са сигурен начин да спреш да обичаш някого.

Насочвате вината към другия

Така е най-лесно, нали? Да не поемеш отговорност за действията си или да смекчиш усещането за вина. Напомня за поведението на децата. В зряла възраст обаче, в любовна връзка, това действа разрушително.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
Притчи, мъдрости, цитати