7. Често любовта им е трудна.

Козирозите се управляват от Сатурн, планетата на самоусъвършенстването. Това прави Козирозите болезнени перфекционисти. Проявяват перфекционизъм не само към партньорите си в любовта, но и към самите себе си. Имат склонността да се самобичуват, което не им помага нито да се чувстват по-добре, нито да се представят по-добре. Перфекционизмът им пречи да се радват на живота и да виждат хубавите мигове. Вместо това се фокусират само върху грешките си.

10 грешки, които зодия Лъв прави в любовта и връзките

Още по темата

8. Придържат се само към това, което знаят.

Козирозите са традиционалисти. Те предпочитат да се доверят на опита си и рядко излизат от стереотипите на предварителните си представи за нещата. Липсва им приключенската нотка, която прави любовта вълнуваща.

9. Трудно показват меката си страна.

Козирогът трябва да ви допусне много дълбоко в сърцето си, за да може да си позволи да покаже меката си страна. А тя е наистина много мека и това е нещото, което кара Козирозите да я прикриват толкова старателно. Те се страхуват от болката и нараняването, защото страдат дълго и дълбоко.

10 грешки, които зодия Рак прави в любовта и връзките

10. Отдават значение на материалното.

Светът, в който живеем, е материален. Пресметливостта и обмислените решения относно финансите, печалбите и харченето правят Козирога известен, като една от най-материалистичните зодии. Това невинаги е така, но изглежда по този начин в очите на партньорите му. Козирозите са внимателни към придобивките си, предпочитат да ценят всяко малко и голямо нещо в живота си, което може да е проблем за половинките им.