Интимно

Как да кажете на партньора си, че вече не сте щастливи с него

Труден разговор и трудно решение

20.07.2021г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Във всяка връзка има възходи и падения. Дори да сте щастливи с партньора си е възможно да настъпи момент, в който да се разколебаете дали да продължите напред или да скъсате. Всеки преживява трудни моменти в отношенията си. Това не означава непременно, че веднага трябва да се разделите, но можете да споделите с партньора си, че сте нещастни и че усещате промяна във вибрациите на връзката ви. Как обаче да му го кажете, без да го нараните?

5 тайни за щастлива връзка според психолози

Помислете добре преди да говорите

Моментният афект може да ви подтикне да кажете неща, за които ще съжалявате по-късно. Затова преди да предприемете разговор с партньора си, помислете дали наистина искате да кажете тези сериозни неща, които сте намислили – че не сте щастливи, че трябва да скъсате, че трябва да си дадете време и така нататък.

20 малки неща, които ще направят връзката ви още по-здрава

Помислете как ще го кажете

Има различни начини, по които да съобщите лоша новина. От тези начини зависи как тя ще бъде приета. Ако сте груби и изстреляте гневно всичко, което сте насъбрали, това определено ще отприщи вълна от негативни емоции у двама ви. Ако проявите дипломатичност и сдържаност, и откриете точните думи, резултатът би бил доста по-добър в комуникацията ви и откриването на път към решение и за двама ви.

Малки тайни за щастливи връзки

Свързани статии

Поемете отговорност

Трябва да сте наясно, че във всяка връзка има две страни и че не само едната е винаги виновна. Ако прехвърляте цялата вина на партньора си за това, че се чувствате нещастни, няма да е обективно, а няма и да е честно. Важно е да помислите и за вашите грешки преди да предприемете разговор с него. Поемете отговорност за вашите грешки, приемете ги и ги отчетете в общата ситуация.

3 навика за щастлива връзка

Трудните периоди в живота и във връзките са част от кръговрата на отношенията. Те никога не са изцяло безоблачни или изцяло нещастни. Когато започнете да се чувствате нещастни в настоящата си връзка е важно да оцените ситуацията, да комуникирате често с партньора си и да помислите за взимане на решение. То не трябва непременно да бъде раздяла, но ако и това се налага – направете го. Щастието е нещо, към което се стремим през целия си живот и отлагането на трудните разговори само отлага и това най-после да сме щастливи.

Коментирай
Здраве и красота