Интимно

5 знака, че сте пристрастени към партньора си

Притеснявате се, че партньорът ви ще ви напусне

15.09.2021г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта всички сме различни. Всяка любовна връзка е различна. Има редица фактори, които оказват влияние върху нашето поведение във взаимоотношенията и изборите за партньор, които правим. Травми в детството, поведението на родителите ни, са само част от тях. Любовната зависимост е нещо, което много сериозно може да ни попречи да имаме стабилна връзка и да сме щастливи. В какво се изразява тя?

Притеснявате се, че партньорът ви ще ви напусне

Това е първият признак, който подсказва, че сте зависими от вашата връзка и чуждата любов, за да бъдете удовлетворени и щастливи от живота. Страх, партньорът ви да не прекрати взаимоотношенията, изглеждате много несигурни и нуждаещи се, като в същото време никога нямате пълно доверие на половинката си.

3 причини той да ви приема за даденост

Избягвате емоционалната интимност

Според д-р Беки Уитстоун, която се занимава с любовни и семейни терапии, любовната зависимост може да се прояви като мания или избягване. Според специалиста, докато външното поведение на избягващия ги кара да изглеждат изолирани и незаинтересувани към връзката, те са също толкова пристрастени към любовта. Те имат огромна нужда от близост и интимност, но страхът да не бъдат изоставени от своя партньор, допринася за объркващото им поведение.

6 знака, че не сте неговият човек

Не можете да спрете да мислите за другия човек

Това е много различно от влюбването, което отново ни кара често да мислим за човека, към когото изпитваме тези емоции. Обсебващото поведение може да стане опасно за човека, който изпитва тези негативни емоции. Той е силно стресиран, често проявява мания за контрол, ревност. Пречи не само на себе си, но вреди и на половинката си.

Вашият партньор е единственото нещо, което ви кара да се чувствате добре в живота

Когато някой е пристрастен към любовта и половинката си, цялото му самочувствие, усещане за щастие, мотивация в живота се гради на един човек – неговият партньор. Взаимнозависимите отношения възникват, когато един човек не е в състояние да бъде самодостатъчен, който не се грижи добре за себе си и става частично или изцяло зависим от партньора си.

Свързани статии

Имате чувството, че вашият партньор е единственото нещо, за което си струва да живеете

Абсолютен признак на любовно пристрастяване. Това означава, че евентуална раздяла ви се струва невъзможна, дори и да се намирате в токсична за вас връзка. Човек може да знае, че партньорът му е лош за него, но да не може да си тръгне от него, споделя Уитстоун.

Желанието за безусловната любов на партньора им е толкова голямо, че мисълта за откъснатост от него, кара обсебената личност да не вижда смисъл да живее.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
az -v goliam liubim bliznak - ne se pritesniavam 4e 6te me napusne - obrugnala sum na podobni deistvia .prosto go obojavam i obi4am
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
Здраве и красота
Свободно време