Постоянните спорове и конфликти са знак за лоши любовни взаимоотношения. От друга страна, липсата им рядко се случва, но невинаги носи позитиви за връзката. Когато се караме с половинката си слушаме, за да отговорим и нараним, но понякога не и за да разберем какво иска да ни каже. Дългосрочните и стабилни връзки оцеляват, само защото партньорите знаят как да преминават през определени спорни ситуации (темата за парите също е в основата им), като:

Спорове относно посоката на връзката

Ако за единият от партньорите е неизвестно какви са намеренията на другия относно взаимоотношенията им, темата обикновено бива повдигната, а понякога дори може да се стигне и до конфликт. Много е важно да има откритост във връзката и това е хубаво, че може да заявите желанията и очакванията си към другия, а ако гледате в една посока – още по-добре. Но ако често възникват спорове на тази тема, то това определено не е от полза за взаимоотношенията и е показател, че най-вероятно няма да се развият във времето.

Интроверт и екстроверт – трудностите в такава връзка

Спорове за семейството

В голям процент от връзките роднините на партньорите не приемат другия като подходяща половинка за тяхната дъщеря или син. Понякога успяват да се нагодят и да поддържат някакво разбирателство, но има и токсични семейства, които целенасочено се опитват да разделят двойката. Роднините винаги са повод за спорове и скандали. Ето защо е важно да се уточни до каква степен те ще бъдат допуснати.

Как да намерите любовта според зодията?

Конфликти за личното пространство

Има ги във всяка връзка, особено в началния период. Напасване за това как да съжителстваме заедно, но и как да запазим своята индивидуалност, да не пречим и на другия да я запази. Всички се развиваме и променяме, а когато сме в двойка, промените са неизбежни. Борим се да запазим личните си граници, а здравата връзка е тази, в която двама души взаимно уважават независимостта си.

Депресира ли ви връзката?

Сексът също е тема

В дългосрочните връзки двойките могат да стигнат до разногласия относно изживяванията в спалнята, честотата, липсата на разнообразие.

Още по темата

Това може да е положително за връзката, тъй като партньорите така могат да се отворят един към друг, да станат по-споделящи. Те се развиват сексуално, търсят баланса.

Спорове за личния живот

Личното пространство е важно. В някои връзки партньорите нямат нищо против всеки да се вижда отделно с приятели, да се забавлява, да пътува, но има риск и за преминаване на границата. В някои дългогодишни връзки, които отдавна са се изчерпали, двойката търси катализатор на взаимоотношенията си. Например в почивни дни, ваканции рядко двамата пътуват сами, а предпочитат да споделят компанията и на общи приятели. Това също може да се окаже проблем за единия партньор, особено ако желанието му е да заздрави връзката.

Снимка: iStock