Новите връзки са вълнуващи. Когато някой мъж ни ухажва и ни показва цялото си внимание, това ни ласкае и повдига самочувствието. Много жени бъркат страстта и похотта на мъжете с любов. Всички малки и големи жестове могат да ви накарат да се влюбите в мъжа, с когото се срещате, но той да не изпитва същото към вас. Ако искате обвързване, а все нещо пречи на връзката ви да се развие и задълбочи, много вероятно е партньорът ви да изпитва похот и страст към вас, но не и любов.

Как да разпалим поугасналата страст във връзката?

Привличането и химията са важни за една връзка, но ако отношенията останат само на това ниво, те трудно могат да се определят като любов. Съществуват признаци, които издават дали това, което изпитва мъжът към вас е любов или чисто и просто страст и физическо привличане.

Кои са признаците на похот и страст, а не на любов?

1. Той придвижва нещата много бързо напред – изпраща ви до вкъщи, ухажва ви, изпраща ви цветя, пише ви съобщения, но не говори за сериозни и същински крачки напред.

2. Изглежда заинтересуван от вас, само когато предстои да правите секс или обстановката го предполага. През останалото време не ви пита как е минал денят ви, не се интересува от вашите интереси, приятели, близки, проблеми, работа.

А вие бъркате ли страстта с любов?

3. Свързва се с вас в последната минута. Не можете да разчитате на дългосрочни планове с него, защото все е зает. Когато иска да се видите ви го съобщава в последния момент.

4. Има много детайли от живота му, които не познавате.

5. Семейството и приятелите му не са част от срещите ви. Никога не ви запознава с тях. Отбягва въпроса, когато го попитате.

6. Не се открива емоционално пред вас. Старае се да е по-дистанциран.

7. Много е нетърпелив. Притиска ви за разни неща. Не иска да чака да станете готова. Настоява нещата да се случват, когато той иска и е готов.

Кои са 7-те вида любов според психолозите?

8. Не прави планове за бъдещето, особено такива, които включват вас.

Още по темата

9. Не уважава границите ви.

10. Споровете и конфликтите ви никога не стигат до решение.

11. Не е любопитен към вас. Не ви разпитва за миналото ви, за това какво харесвате, за това с кого излизате и с кого общувате, когато не сте заедно.

Секс трикове за връщане на страстта в дългата връзка

12. Не иска да се справя с чувствата и емоциите ви, най-вече когато сте ядосани. Оставя ви да се оправяте сами, да се успокоите сами и чак тогава се появява пак.

13. Усещате, че никога не е напълно искрен.