Интимно

12 съвета за двойки, които постоянно се карат

Честни битки, спасена любов

27.10.2021г. / 13 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте от двойките, които се карат постоянно и не могат да изкарат и ден без да спорят за нещо, не сте сами. Някои интимни отношения са далеч по-бурни от други, което не ги прави наситени с по-малко любов или по-малко разбирателство. Страстта и емоциите взимат превес и правят връзката по-шумна, бурна, понякога нараняваща.

5 начина да се карате по-малко с партньора си

Независимо дали се карате много, прекалено грубо или се наранявате, или пък просто спорите постоянно, трябва да знаете, че има начин да успокоите страстите в името на това да запазите любовта и уважението помежду си. Понякога прекалено честите и бурни скандали могат да помрачат и най-силната любов, да я изтощят до краен предел, да ви откажат един от друг. Ето защо трябва да знаете как да реагирате правилно в напрегнати ситуации, така че да не унищожите отношенията си.

Ключът към справянето с конфликтите и провеждането им без да се наранявате, е в търпението, в честната игра и в избягването на удари под кръста.

Ето 12 съвета, които ще помогнат да водите честни и открити битки, без да се наранявате.

1. Поемете дъх.

Бройте до 10 преди да кажете нещо, което ви е на езика и което в друга ситуация бихте изстреляли, без да се замислите. Така ще избегнете нараняването на партньора си. Не бързайте да го уязвите, дори да можете и да знаете как. Това ще навреди на отношенията ви.

Конфликтите са начин за по-голяма близост във връзката

2. Помислете за планиране на конфликтния разговор.

Не бързайте да избухвате. Когато някакъв проблем е назрял, обмислете аргументите си предварително. Така ще избегнете изричането на неща, за които ще съжалявате след това.

3. Придържайте се към проблема.

Избягвайте да вмятате стари неща и отминали спорове, които са останали неразрешени. С тях само наливате масло в огъня, без да решавате настоящия конфликт.

4. Не се борете, за да победите.

Някои хора не могат да превъзмогнат егото си и това им пречи да водят спор коректно. Те искат да спечелят битката на всяка цена, но понякога цената е здравето на връзката и състоянието на отношенията. Ако не искате да убиете любовта си, туширайте малко егото си.

Защо вторите бракове може да са провал?

5. Опитайте се да възприемате гледната точка на партньора си.

Не се старайте непременно да го убедите в своята гледна точка. Погледнете и от неговата. Същото важи и за него. Ако съумеете да разбирате и приемате различията в гледните си точки, ще имате по-хармонична връзка.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
Здраве и красота
Свободно време