Интимно

4 етапа, през които любовта преминава

Развитието на отношенията по пътя към истинското обвързване

24.11.2021г. / 10 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5 етапа, през които всяка двойка преминава

3. Етапът на стабилността.

След като се преборите успешно със собствените си вътрешни борби идва етапът на стабилността. В него сте опознали по-голямата част от различията си. Приели сте несъвършенствата на другия. Имате дразнения към някои особености на партньора си, но те не са непреодолими.

Отдалечили сте се от борбите за власт, защото вече сте установили ролите си във връзката. Назрели са несъгласия или разногласия. Но те не се превръщат непременно в спорове и конфликти, защото сте намерили път към разрешаването им преди да са назрели под формата на сблъсъци. В този етап може и да се замислите за бъдещето си с този човек.

4. Етапът на обвързване.

Етапите, през които всяка двойка преминава щом заживее заедно

Много хора погрешно смятат, че щом намерят ново гадже, вече са обвързани. Това съвсем не е така. Обвързването е много по-сложен процес, който изисква време и преминаване през останалите поне 3 етапа, в които се опознавате, напасвате и преценявате дали да отдадете по-дълбоко сърцето, времето и енергията си на този партньор или не.

Ако успешно сте преминали през предходните фази, може да се окаже, че сте се запътили към фазата на обвързване. Тя издига връзката ви по-нависоко, на следващо стъпало. Вече имате по-дълбока мотивация да продължите отношенията си с този човек. Балансът, който сте изградили, вече започва да поставя основите на обичта, която следва любовта.

8 етапа, през които преминаваме, когато сърцето ни е разбито

Коментирай