Интимно

6 компонента на дълбоката интимност

От какво зависи близостта на емоционално ниво

28.12.2021г. / 17 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

4. Доверие

Доверието не се изразява само във въздържанието от изневяра. То е нещо много повече. Доверие съществува, когато сте сигурни, че другият няма да ви нарани умишлено в какъвто и да е смисъл. Можете да покажете уязвимите и слабите си страни без страх от това, че ще бъдете критикувани, отритнати, неразбрани.

Защо интимността е повече от секса

5. Отзивчивост

Интимността се задълбочава, когато човек знае, че може да разчита на партньора си. Този показател е от изключително голямо значение в трудни моменти, когато имате нужда от половинката ви, която ви допълва. Уважение, оценка на другия, внимание и стремеж да бъдат винаги един до друг, да си бъдат подкрепа – това показва висока степен на интимност в една връзка.

6. Взаимност

Близостта се развива в хода на връзката. Партньорите започват да усещат другия по-близо до себе си. С времето личността на другия все повече се припокрива с вашата. Започвате да мислите по еднакъв начин за повечето неща. Изграждате си собствен език, с който общувате. Преминавате от „аз“ към „ние“. Всички тези трансформации в отношенията превръщат връзката в дълбоко интимна свързаност, в която хармонията е налице.

6 грешки, сриващи интимността във връзката

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
До grep: za zloupotreba s 4oveka ....moje i taka da se kaje.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар