Интимно

10 чудесни признака, че сте готови за нова връзка

Време е да завъртите колелото на любовта отново

31.12.2021г. / 06 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Вълнувате се да срещнете нов човек.

След преживяване на криза в любовта много често човек се страхува да започне отначало. Страхът е породен от неизвестното, от напасването наново с нов човек, справянето с трудностите и проблемите, които непознатият характер вероятно крие. Причините да се страхувате са много и са напълно нормални. Но щом този период отмине и започнете да чувствате вълнение само при мисълта, че може да срещнете нов партньор, значи сте готови да опитате.

Въпроси, с които да разберете дали вече сте готови за връзка

6. Готови сте да правите компромиси с убежденията си.

Колкото по-опитни ставате в любовта, толкова повече се научавате, че компромисите са много важни за съхранението на връзката. Ако допреди това сте били безапелационно безкомпромисни в решенията и вярванията си, сега сте смекчили подхода си и това е прекрасно, защото е знак, че сте готови да започнете нова връзка на ново ниво.

7. Не съдите хората.

Изстрадалите души, които аналитично са размишлявали над предишните си грешки в любовта, обикновено съдят хората все по-малко с течение на опита. Те разбират, че хората не са перфектни. На всеки му се иска да има идеален партньор, но в следващия момент осъзнава, че той самият не е такъв. Когато се научите да съдите хората по-малко, тогава ще имате и по-малки очаквания от околните, а това е рецепта за по-малко разочарования и повече щастие.

10 типа връзки, обречени на провал

Свързани статии

8. Чувствате се пълноценни.

Още един прекрасен сигнал, че сте готови за нова връзка. Ако най-после се чувствате пълноценни, това е чудесен признак на увереност и възвърнато самочувствие. Само когато се чувствате истински пълноценни и завършени като личности, дори да сте необвързани, само тогава истински можете да привлечете любовта към себе си и най-вече да я съхраните – защото самите вие ще сте в мир със себе си.

9. Наясно сте с червените флагове.

Едно от основните правила при срещите е да слушате вътрешния си глас, интуицията си. Ако допреди това сте си затваряли очите умишлено, само за да намерите партньор, да направите още един опит, да сте във връзка, това ви е довело до страдания и провали. Пренебрегвали сте интуицията си, а все пак тя е била на прав път. Сега вече слушате вътрешния си глас и това е чудесно, защото ще ви донесе много повече позитиви.

5 емоционални нужди, важни за една връзка

10. Готови сте да се влюбите отново.

Когато отворите очи за следващата любов, може би истинската, вие ще сте готови да говорите без болка за миналото. Ще можете да споделяте, да отговаряте на въпроси искрено, да говорите за бъдещето, което искате. Ако се чувствате готови да почувствате магията на любовта отново, това е ясен знак, че сте готови и за връзка.

Коментирай