5 начина, по които увлечението се различава от истинската любов

Кои са съществените разлики

25.01.2022г. / 11 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта понякога наистина е лудост. Тя може да се появи светкавично и ненадейно, така че да ви остави с грешно впечатление за чувствата ви. Много често хората бъркат увлечението с любов. От това произтичат и немалко проблеми във връзките. Всеки път, когато наблюдаваме човека, към когото имаме чувства или увлечение, ни връхлита ураган от емоции. Чувстваме се добре в компанията му, щастливи сме да сме близо до него и това чувство ни кара да си мислим, че сме истински влюбени и че сме късметлии.

10 физически черти, които привличат мъжете

За съжаление, когато изпитваме бурни емоции е лесно да объркаме привличането, увличането по някого с любов. Има съществена разлика между любовта и увлечението. Можете да я разпознаете по някои признаци.

Ето как изглежда увлечението.

1. Наситени, поглъщащи усещания.

Когато сте силно увлечени по някого, ще бъдете завладени от него по всевъзможни начини. Ще изпитвате бурни емоции. Ще искате да не се отделяте от този човек. Ще ви се иска да сте постоянно заедно, за да го наблюдавате и да усещате присъствието, докосванията му. Всичко това ще ви кара да мислите, че сте силно влюбени, но всъщност сте силно привлечени. Когато обичаш някого, чувствата не са толкова бурни и стихийни, а са по-скоро осъзнати, дълбоки. Те се случват на съвсем друго ниво, в което аргументирано можете да обясните защо обичате някого или защо сте влюбени, докато при силното привличане все още не можете да обясните това.

5 начина да откриете любовта според законите на привличането

2. Свръхпритежание.

Когато сте привлечени от някого, искате да го притежавате. Тогава е и най-силно усещането за ревност. Искате той да е само с вас, само за вас, не можете да понесете мисълта да погледне друг. Искате да сте неразделни и не можете да си представите да делите времето и вниманието на този човек с друг. Докато при любовта има едно спокойствие, което ви дава възможност да не се страхувате, че ще изгубите човека до себе си. Любовта дава сигурност, в която партньорите съумяват да си дадат и пространство. Притежателното желание стихва. Има усещане за освобождаване.

3. Страх и безпокойство.

Емоциите при привличането и увличането са толкова силни, че често се появява страх от загубата на този човек. Толкова силно сте привлечени от този човек, че не можете да си представите да се чувствате отново сами без неговото присъствие.

20 истини за любовта и привличането

Свързани статии

4. Придавате му съвършени качества.

Една от най-големите заблуди в началото на една връзка е представата ни за човека срещу нас. В много случаи се влюбваме именно в представата си за личността му, защото все още не го познаваме. Виждаме само позитивните му черти, защото прекарваме времето си в приятни емоции заедно. С течение на времето и с появата на различни ситуации обикновено започват да изпъкват и недостатъците на личността, които всеки има. Когато отмине фазата на медения месец това е и моментът, в който двойките решават дали да продължат или не. Ако продължите, това вече е любов, която е надскочила привличането и увличането.

Сигнали, издаващи сексуално привличане

5. Объркване.

Увличането може да предизвика объркващи чувства. Те са интензивни, понякога самоунищожителни. Изпитвате съмнения дали сте достатъчно добри, за да остане този човек с вас. Опитвате да покажете най-доброто от себе си, да се харесате.

Коментирай