Интимно

5 неща, които унищожават всяка връзка

Всеки път се оказват непреодолими

21.01.2022г. / 11 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка се развива по свой собствен път. Проблемите, които могат да възникнат, са индивидуални, както и причините за нейния разпад. И въпреки това, има някои неща, които са общовалидни за повечето провали във връзките. Те могат да разбият всяка връзка, да влошат отношенията, дори най-щастливите и хармоничните. Поддържането на безоблачни отношения е трудно, особено ако повтаряте едни и същи грешки във всяка връзка.

5 неща, от които всяка здрава връзка се нуждае

Кои са нещата, които унищожават всяка връзка всеки път?

1. Проблеми с доверието.

Много хора страдат от проблеми с доверието по простата причина, че в предишните им връзки доверието им е било предавано. Нормално е да се борите с недоверието, но ако постоянно демонстрирате, че не вярвате на настоящия си партньор без той да е заслужил мнителността ви, това неминуемо ще доведе и тази връзка до крах. Прекалено изморително е за човек постоянно да доказва верността си. Още по-трудно е да се бори с атаките на партньор, който смята, че всеки го лъже без да има доказателства за това.

2. Изневери и ревност.

Ревността може да убие всяка връзка. В някои моменти тя може да поласкае партньора ви, но ако е прекалено болезнена и се проявява в нездравословни граници, това определено е нещо, което би унищожило връзката ви. Изневерите са другата предпоставка за срив в отношенията. Малко са двойките, които успяват да устоят на това предизвикателство и да продължат заедно напред.

5 начина да оправите токсичната си връзка

3. Трудности в комуникацията.

Общуването е от първостепенно значение за връзките. Ако говорите на различни езици, това ще е пречка за връзката. Ако не споделяте открито, ако лъжете и криете истинските си мисли и намерения, това ще попречи на здравословното развитие на отношенията ви. Ще ви накара да изглеждате по-скоро като съквартиранти, отколкото партньори.

Свързани статии

4. Липса на баланс.

Небалансираните отношения са много често срещан проблем, с който се сблъскват не само млади, но и по-зрели двойки. Дисбаланс може да възникне по много причини. Една от тях е разликата в приоритетите на двамата партньори. Единият дава повече за връзката, другият е по-склонен да обезпечава собствените си нужди. Единият преследва кариера, другият иска семейство. Или пък и двамата партньори са алфа и искат да доминират. Примерите за дисбаланс са много и различни. Попадането в такъв омагьосан кръг може да убие всяка любов с времето.

5 интимни неща, които са важни за връзката

5. Проблеми със съвместимостта.

След като периодът на влюбването и романтиката отмине, идва осъзнаването на различията. Това е и моментът, в който партньорите започват да виждат недостатъците на другия и да се питат могат ли да ги приемат. Предизвикателство е да се поддържа връзка, в която има несъвместимост между характери, идеали, разбирания, цели за бъдещето. Съвместимостта е от съществено значение за дълга и устойчива връзка.

Коментирай