Интимно

5 причини мъжът да не ви се обади отново

Как да действате и защо не трябва да съжалявате

28.01.2022г. / 11 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Били сте на среща с мъж, когото харесвате и смятате за потенциален партньор. Прекарали сте си чудесно, но той не ви се обажда отново. На срещата е изглеждал заинтересуван от вас, но изведнъж се оказвате в ситуация, в която стоите и чакате той да ви се обади, а това не се случва. Започвате да се питате къде сте сгрешили, казали ли сте нещо, което не е трябвало, защо сигналите, които получавате са така смесени.

Чести грешки на първа среща, които отблъскват

Кои са причините един мъж да не ви потърси след среща? Ето 5 от тях.

1. Той има проблеми с откровеността.

Когато един мъж не поема инициативата да ви се обади след добре прекарана среща, това може да е заради трудността да бъде честен. Има вероятност в момента да се среща и с друга, и това да го спира да ви потърси отново. Можете да го попитате съвсем небрежно дали случайно не се вижда с друга жена, след като е толкова забавен и сладък. Направете се, че не ви е заболяло чак толкова, но се постарайте да покажете и интерес. Така ще разберете каква е неговата нагласа. Ще успеете да провокирате капка честност от негова страна. Нищо не губите.

2. Той просто търси свалка.

Ако мъж наистина ви харесва, той ще ви потърси. Малко са мъжете, които биха се отказали просто така. Трябва да има причина. Една от най-честите е нежеланието за обвързване. Мъжете имат силно развито шесто чувство, което им помага да уловят нагласата на жената пред себе си. Ако на вас ви личи, че търсите сериозна връзка, а той не е на тази вълна, вероятно веднага ще се отдръпне.

Какво трябва да направят мъжете след първа среща

3. Той просто е бил учтив и любезен с вас.

Приятното му поведение и привидната заинтересуваност може да са ви оставили с грешно впечатление. Възможно е той просто да е бил учтив с вас, а вие да сте го приели като любовен интерес от негова страна. Понякога мъжете просто се наслаждават на разговора и проявяват интерес, но само толкова. Ако е поискал номера ви, това също може да е било просто от любезност. Разбира се, не му прави чест. Ако не ви потърси имате два варианта – или да продължите напред, или да го потърсите вие и да видите какво ще се случи. И в двата случая отново нищо не губите.

4. Той е изгубил интерес.

Колкото и да е неприятно да си го признаете, понякога се случва и това. Не се отчайвайте, защото това съвсем не означава, че сте безинтересна личност, която не заслужава мъжко внимание. Просто този мъж не е бил за вас.

13 неща, които мъжете искат да знаете за първата среща

5. Изгубил е номера ви или е забравил да се обади.

В някои случаи обясненията, че не ви се обажда, наистина са банални и прозаични. Но пък са възможни. Може просто да е изгубил листчето, на което сте му написали номера си и да не може да се свърже с вас. Може да е бил зает, може нещо да се е случило или просто да е забравил по някаква причина. Потърсете го, вижте каква е историята на извинението му и преценете струва ли си да продължите със срещите.

Коментирай