Интимно

5 червени флага, за които да внимавате в началото на връзката

Видове поведение, които подсказват за потенциален проблем

10.02.2022г. / 15 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Червените флагове са сигнали, които много често пренебрегваме във връзките си, особено в началото, когато пламъкът на страстта и любовта грее с особена сила и замъглява преценката ни. В началните етапи от връзката могат да се появят предупредителни сигнали, че нещо с партньора ни не е съвсем наред. Тревожните червени флагове, за които е добре да следите, ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в това каква личност стои срещу вас, какви намерения има към вас, можете ли да разчитате, че отношенията ви имат бъдеще и могат да се развият по здравословен начин.

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Кои са червените флагове, за които да следите в началото на връзката? Ето 5 от тях.

1. Твърде много информация, поднесена прекалено скоро.

Някои хора се опитват да установят дълбока интимна връзка с потенциално задълбочаване още в самото начало. Те разпитват надълбоко, за да се ориентират в характера, личността и миналото на половинката си. Поднасят и прекалено много информация за себе си. Скъсяват дистанцията, което от една страна не е лошо, но ако се случва твърде бързо и сякаш целенасочено, може да означава, че човекът се опитва незабавно да изтрие и забрави минала връзка, да започне нова и да се почувства отново щастлив.

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Обикновено в такива случаи означава, че човекът не е забравил бившата си половинка и се опитва да я замести. В други случаи може да означава, че си е поставил срок за преследване на някаква цел – семейство, деца, сериозна връзка. В такива случаи е много вероятно любовта, която си мислите, че има между вас, да не съществува, а партньорът ви да вижда във вас само начин да постигне целите си. С течение на времето може да осъзнаете, че не изпитва силни чувства към вас, а вие сте просто средство за постигане на целите му.

2. Безизразност.

Безизразността може да се дължи на много причини. Човек може да се срамува да изразява емоции в началото на връзка. Възможно е да смята, че изразяването на чувства може да го накара да изглежда слаб и уязвим. Също така е възможно да се плаши от поемането на рискове във връзките. Вероятност има и да страда от някакви психосоциални колебания, за които ще усетите още признаци с течение на сближаването. Ако човекът общува с вас предимно чрез съобщения или през интернет, това определено е огромен червен флаг. Ако на живо се държи дистанцирано и крие емоциите си, лицето му не изразява никаква палитра от чувства, това е тревожен сигнал.

10 червени флага във връзката, заради които да избягате веднага

3. Враждебност.

Това е рядък феномен, но е възможен. Признаците на враждебност в общуването е много голям червен флаг, който да не игнорирате в никакъв случай. Ако партньорът ви или човекът, с когото излизате на срещи, реагира враждебно на вашите въпроси и желанието ви да разберете повече за него, е почти сигурно, че крие нещо и че не иска да ви допусне до себе си на емоционално ниво. Възможно е да има проблеми с обвързването, с привързаността, може да има разминаване с желанието ви да създадете пълноценна връзка.

4. Контролиращо излъчване.

Контролиращото поведение невинаги се забелязва от самото начало. Нужно е време, за да се прояви. В началните етапи на връзката можете да заподозрете за такова поведение, като наблюдавате реакциите на партньора си към други хора. Следете за въпроси, които издават, че той има склонност към контрол, например – въпроси, свързани с това къде и с кого сте били, когато не сте били заедно. Инстинктът за контрол у такива хора ги тласка към любопитство, което се издават с напористи въпроси от тяхна страна.

Червени флагове, сочещи към изневяра

5. Твърде много информация.

Един от червените флагове, за които да следите още в самото начало на връзката или по време на срещите, е обемът информация, който ви се поднася. Ако тя е прекалено много, в големи, дори излишни подробности, но в същото време обещание за задълбочаване на връзка липсва, това е огромно несъответствие между думи и действия. Дори не е нужно да имате изрично обещание. Достатъчно е човекът до вас да показва, че иска да е с вас във всеки смисъл, който една връзка предполага. Ако всичко се случва само на думи, това е червен флаг, който не е за подценяване.

Коментирай
Свободно време