Интимно

6 малки тайни за щастлива връзка с перспектива

Как да постигнете хармонията

15.03.2022г. / 14 45ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

След поредица от разочароващи неуспешни връзки може да е трудно да повярвате в любовта и в щастливите отношения, но те не са мит. Реалност са и могат да бъдат постигнати с не чак толкова големи усилия, колкото много хора смятат.

Черти от характера, които допринасят за щастлива връзка

Съществуват ли щастливите връзки? Разбира се, че да. Има много тайни, които щастливи двойки споделят. Няма точна рецепта за постигането на хармония в отношенията. Всяка двойка има своите рецепти за щастие, но има някои общовалидни малки тайни, които определено помагат връзката да бъде истински щастлива.

Кои са едни от най-важните малки тайни за щастлива връзка с благоприятна перспектива?

1. Общуване и пак общуване.

Комуникацията е много важна за всеки тип отношения. „Четенето“ на мисли е погрешна стратегия за връзката, защото на практика е невъзможно. Много двойки се губят в този порочен кръг, като не говорят открито, а само предполагат какво има предвид другият, какво мисли, защо прави това или онова. Вместо да гадаете, от което да произтичат куп недоразумения и конфликти, комуникирайте. Не спирайте да общувате открито, да говорите за проблемите си, да търсите решенията и да се развивате заедно напред.

2. Понякога си лягайте ядосани.

Забравете за глупавите съвети и митове за връзките. Един от най-разпространените сред тях е, че не трябва да си лягате ядосани. Ако очаквате, че всеки конфликт и всяко пререкание ще намери своето решение преди падането на нощта, живеете в приказка. Понякога е по-добре да си легнете, дори да сте скарани, защото утрото е по-мъдро от вечерта. На сутринта бурята ще е отминала и няма да кажете нещо, за което ще съжалявате. А и е по-вероятно да намерите решение на свежа глава, вместо да разисквате проблемите си в малките часове на нощта, когато сте уморени и раздразнителни.

13 съставки за щастлива връзка

3. Внимавайте какво говорите.

Една от тайните на щастливата връзка е да не си изпускате нервите дотам, че да кажете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Научете се да мълчите, когато трябва. Бройте до 10, ако се налага. Не бързайте да изстреляте някоя дума, с която ще засегнете партньора си, защото дори след като се сдобрите, думите остават в сърцето.

4. Секс в хотел – правете го от време на време.

Забравете за срещите на свещи и романтичните клишета. Ако имате връзка, натоварена от ежедневието ви, още повече ако имате деца, открадвайте си по някой друг ден, в който да пътувате и да се усамотявате. Това поддържа пламъка на връзката и подгрява интереса ви един към друг.

Свързани статии

5. Малките неща имат значение.

Малките неща наистина могат да обърнат колата, както се казва в известната поговорка. Те са изключително важни, колкото и да са малки. Те имат силата както да разрушат отношенията, така и да ги издигнат на по-високо хармонично ниво. Малките жестове, малките комплименти, малките похвали, малките отстъпки и компромиси – всички те имат огромно значение и са наистина важни за отношенията.

3 навика за щастлива връзка

6. Дайте цялото си внимание на другия.

Двойките, които не се радват на близост, интимност и добра комуникация обикновено страдат от един сходен проблем – това е липсата на внимание. За да се радвате на щастлива връзка, оставете телефона си, излезте от социалните мрежи, когато партньорът ви говори с вас или когато има желание да ви разкаже нещо. Не заравяйте лице в екрана. Това е едно от най-неуважителните неща, които много хора правят, без да съзнават вредата от този навик. За да бъдете щастливи, обръщайте си достатъчно внимание, без да се разсейвате с маловажни неща, докато общувате.

Коментирай