Интимно

Как да разберете дали сте емоционално готови за нова любов

Ако правите тези 3 неща, значи сте готови

10.04.2022г. / 05 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Търсенето на любовта е предизвикателство. То може да продължи години, десетилетия, през които можете да се отчаете, че все не попадате на истинската любов. Грешки, провали, разочарования, любовни възходи и падения могат да оставят своите белези и емоционални травми. Всички тези случки са тук, за да ви научат как да цените себе си, да не се страхувате да грешите, да се учите от грешните избори, които правите.

7 етапа на новата връзка

Взаимоотношенията с всеки партньор са различни, но страхът от това, че моделите на поведение ще се проявят отново и отново, оставяйки ви облени в сълзи и отново сами, вероятно ви карат да се страхувате от връзките, да изгубите вяра в любовта.

Какво да направи човек, за да се вдигне отново физически и емоционално, да погледне напред и да си каже „Готов съм за връзка“?

Ще разберете, че вече сте готови за нова връзка, ако успеете да направите тези три неща.

Научете се да цените приятелствата си

Приятелите са хората, които са до нас в най-трудните моменти. Партньорите в любовта може да идват и да си отиват, но истинските приятели остават. Затова трябва да ги цените, да пазите приятелствата си, да се уповавате на близките ви хора и да не ги забравяте. Те са тези, които ще ви помогнат да се изправите след всяко падане. Приятелствата са едни от най-важните отношения в нашия живот.

Кои зодии са най-склонни да скочат в нова връзка след раздяла

Въпреки че когато сте влюбени, инстинктивно загърбвате приятелите си и давате цялото си внимание на партньора си, приятелите си остават хората, които са най-важни и ценни в живота. Когато разберете, че не трябва да загърбвате приятелствата си, тогава ще се почувствате много по-готови за любов и нови интимни предизвикателства.

Обичайте себе си

Звучи лесно да се каже, но има толкова истина в това твърдение, колкото не можете да си представите. Ако сте претърпели поредица от неуспехи в любовта, вероятно ви е трудно да повярвате в себе си, да се обичате и харесвате такива, каквито сте, но е важно да го постигнете. Ако обичате себе си, излъчването ви ще се промени. Усещането на околните за вас ще е коренно променено. Ще действате като магнит за позитивна енергия, който привлича погледите към себе си. Когато се чувстваме добре със самите себе си, най-после сме готови да отворим сърцето си и за друг.

Как да разберете дали сте готови за нова връзка

Свързани статии

Премахнете бариерите, които миналите травми са ви причинили

Това е най-трудната крачка, която трябва да предприемете. Когато постигнете премахването на всички травматични бариери, които сте си поставяли заради страхове от допускане на грешки и нараняване, ще сте по-готови от всякога за нова любов. Травмите не се отнасят само до любовни разочарования. Те могат да са свързани с преживявания в детството, в семейството, в приятелския кръг. Понякога е трудно да се справите сами. Затова се обърнете към най-близките си хора и приятелите. Можете да потърсите и съветите на специалист психолог. Това ще ви помогне да се справите най-целесъобразно с бариерите, които сте си поставили.

5 причини да не сте доволни от новата си връзка

Когато се освободите от тях ще се почувствате като преродени за нова връзка, защото вече ще имате една такава – със самите себе си.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
Здравей, сметнах, че трябва персонално да отговоря на един пост вhttps://***.dnes.bg/kino/2022/04/09/romantika-bezkrai-s-igra-na-liubov адресиран до мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
Снощи се измъчих с този филм. 1/10, 3/10, 5/10... Имам флашка любими филми: Карибски пирати 1,2,3 и една чудна поредица филми от 90-те от Южна Африка. Страхотни романтични комедии. Заливали сме се от смях с дъщерята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
3 rate up comment 0 rate down comment
..... ( преди 2 години )
tezi ne6ta gi imam otdavna v povedenieto si . i vuzpitanieto doprinasia , i use6taneto za 4oveka ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време