Интимно

Не сте готови за връзка, ако виждате в себе си тези 6 знака

Когато преодолеете тези признаци, ще сте истински готови за любовта

04.03.2022г. / 08 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Имате нездравословни граници в отношенията.

Трудно е да осъзнаете, ако имате нездравословни граници в общуването и връзките. Някои хора страдат от трудности в обвързването и отдаването на внимание. Други изпитват страх от нараняване и затова предпочитат да не допускат партньорите си твърде близо до себе си. Трети имат проблеми с емоционалното свързване и предпочитат да държат връзката на по-повърхностно ниво. Има и хора, които пък са прекалено прилепчиви и нуждаещи се, имат постоянна необходимост да бъдат уверявани в любовта на партньора си.

10 чудесни признака, че сте готови за нова връзка

Всички тези и още нездравословни граници във връзките и отношенията показват, че имате проблем, върху който трябва да работите. След като подобрите визията и усещането си за здравословни граници в една връзка ще сте истински готови за нова любов.

4. Страхувате се да бъдете сами.

Страхът от самотата може да ви подтиква да се впускате в неподходящи и нездравословни връзки за вас. Може и вие самите да не сте добри партньори, ако действате само от тези подбуди. Самотата не е най-страшното нещо, стига да обичаш себе си и да се цениш. Когато започнете да живеете в хармония със себе си, ще осъзнаете, че така не само ви е по-добре, но и по-лесно ще привлечете подходящ партньор.

5 признака, че изобщо не сте готови за нова връзка

Свързани статии

5. Съгласни сте да бъдете нечия опция.

Това е една от най-големите грешки, които човек може да допусне в любовта –да се съгласи да бъде нечий вариант в случай, че няма нещо по-добро. Вие сте толкова обезверени в любовен план, че сте готови да бъдете нечия опция, краен вариант за връзка. Това не само няма да ви направи щастливи, но и ще ви накара да се почувствате още по-малко ценни като личност. Ще понижите самооценката и самочувствието си, само за да се почувствате като част от едно цяло, от връзка. Подобни връзки обаче не носят онова щастие и емоционална утеха, от които имате нужда.

6. Не можете да се учите.

Не започвайте нова връзка, ако все още не сте се научили как да се учите. Партньорствата, отношенията и връзките са безкраен поток от уроци, които научавате за себе си, половинката си, връзката между вас, общуването, езика на тялото, владеенето на емоциите. Ако не сте склонни да правите компромиси със себе си, да признавате грешките си и да се учите от тях, значи е по-добре да изчакате с връзките. Нужно ви е още време.

Признаци, че не сте готови за брак

Коментирай