Интимно

5 неща, които да обмислите, преди да се откажете от любовта

Струва си да продължите да я търсите

26.04.2022г. / 06 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки приема любовните разочарования по свой начин. Някои хора не спират да се борят да търсят любовта, не се отказват от нея и приемат провалите като уроци. Други, които са по-чувствителни и изпитват съмнения в себе си, особено след поредица от провали, често губят вяра в любовта и се отказват от нея.

5 начина да откриете любовта според законите на привличането

Ако сте от онези, които са си казали, че приключват с любовта, защото не могат да понесат повече болка, а и не вярват, че я заслужават, помислете отново. Има някои неща, които е добре да осмислите, преди да се откажете от любовта. Тя е нещо, към което всеки човек се стреми, дори дълбоко в себе си да се чувства сякаш не иска повече да се докосва до нея.

1. Спрете да се съмнявате в себе си.

Когато сте претърпели провали и когато са ви зарязвали с обвиненията, че не си заслужавате, не трябва да приемате всички обвинения толкова навътре и толкова буквално. Помислете за това добре, преди да приемете всички обвинения за истина. За провалите във връзките са нужни двама. Вероятността да сте сгрешили е също толкова голяма, колкото партньорът ви да е допуснал своите грешки. Ако приемате всички обвинения, това е разрушително поведение, което не ви помага. Когато осъзнаете, че си заслужавате като личност, но просто не сте попаднали на точния партньор, който да ви цени, ще разберете, че не трябва да се отказвате от любовта.

Знаци, че скоро ще срещнете любовта

2. Не предполагайте.

Една от най-често срещаните грешки, които много хора правят, е да предполагат какво означават думите и действията (или бездействията) на партньорите им. И тъй като хората нямаме суперсили в четенето на мисли, оттук идват и най-големите проблеми във връзките. Когато предполагате, вместо да говорите открито, това води до поредица от недоразумения в общуването, разрушаващи отношенията.

3. Разберете разликата между истинско и фалшиво.

Фалшивите отношения, за съжаление, съществуват и не са рядкост. Те могат да ви наранят дълбоко, когато осъзнаете, че са такива. Ако сте влагали сърцето си във връзки, които са се оказали тотално различни от представата ви за тях, е нормално да изгубите вяра в любовта за момент. Но не се отказвайте от търсенето ѝ. Истинските отношения съществуват. Ако действате открито в търсенето на любовта е по-вероятно да намерите по-точния за вас партньор. Сменете подхода, но не се отказвайте.

7 съществени разлики между истинската и фалшивата любов

4. Не саботирайте любовта.

Преди да сте се отказали завинаги от любовта, помислете дали не я блокирате, дали не я саботирате с енергията и действията си. Доближете я до себе си, прегърнете я и я приемете с всичките ѝ несъвършенства. Не живейте с разни стандарти, стереотипи и погрешни нереалистични очаквания за любовта и връзките. Ако го правите е нормално да изгубите вяра в нея – идеалната любов не съществува.

20 истини за любовта и привличането

5. Не се страхувайте да бъдете уязвими.

Силата на една връзка е в нейната слабост. Колкото повече партньорите в една връзка се сближават, толкова повече позволяват на другия да ги вижда уязвими и слаби. И именно в това е чарът на близостта. Човек обича другия такъв, какъвто е, дори когато е слаб и беззащитен. Не се страхувайте да показвате слабостите си. Подходящият партньор за вас ще ги приеме с отворено сърце.

Коментирай