Семейство

7 съществени разлики между истинската и фалшивата любов

Истинската любов създава усещане за сигурност

08.09.2021г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко вида любов има в една връзка? Там където има намесена фалшивост, може ли да бъде наречена любов? Така или иначе, когато сме в една връзка, ние се нуждаем от време, което да ни покаже доколко истински са емоциите, които изпитваме един към друг с партньора си.

Как да различим истинската от фалшивата любов?

Има 7 ясни признака, които ни разкриват това.

1. Истинската любов прави компромиси, докато заблуждаващата е егоистична. Компромисите са любов, грижа, но разбира се, не бива да пренебрегваме себе си. Компромисите се случват някак естествено, когато обичаме и ни обичат и те не са манипулативни, за разлика от тези при фалшивата любов.

4 предпоставки за развод според психолози

2. Истинската любов остава честна, фалшивата любов се наслаждава на лъжата. Не бива да забравяме, че доверието е фундамент на една връзка. Няма как да не забележите, когато между вас и партньора ви липсва откритост и доверие.

Защо ви е трудно да комуникирате с партньора?

3. Истинската любов е търпелива и разбираща, но това не важи за фалшивата. Това означава партньорът ви да не се отдалечава от вас, когато сте в лошо настроение, имате лични проблеми, да не ескалира по време на спор.

4. Истинската любов се усеща, фалшивата любов винаги е насила. Когато сте във връзка, която се гради на чисти емоции, вие ще усещате смисъла на всичко това, ще сте удовлетворени. Знаете, че всяко усилие, което полагате е от сърце и си заслужава. От друга страна, фалшивата любов винаги ви кара да се чувствате сякаш сте длъжни на партньора си.

13 знака, че той не ви харесва

5. Истинската любов винаги е благодарна, докато фалшивата никога не се задоволява. Когато сте във връзка с партньор, който не изпитва истински емоции към вас, не го е грижа особено за взаимоотношенията ви, тогава той не забелязва вашите усилия и не полага такива към вас или ако направи нещо хубаво, след това ще ви го натяква дълго време.

Свързани статии

6. Истинската любов създава усещане за сигурност, защита. Никога няма да се чувствате несигурно в такава връзка, защото знаете, че вашата половинка ви създава усещане за комфорт, оказва ви подкрепа, грижи се за вас. Докато партньорът, с когото се чувстваме несигурни за своето бъдеще, определено няма да ни създава усещане за баланс.

3 неща, които отдалечават един мъж от връзката

7. Истинската любов ни позволява да бъдем себе си, докато фалшивата изисква от нас да сме други. В една връзка е от изключително значение да се чувстваме като личности, със своите силни и слаби страни. Да не крием страховете си, да не се срамуваме от недостатъците си, да можем да споделяме емоциите си, каквито и да са те, да говорим, когато се нуждаем от това. Насреща си искаме да имаме и такива партньори – истински, а не хора, които се представят в друга светлина, заблуждаващи.

Снимка: iStock

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Любка Недолюбка ( преди 2 години )
Истината е ЕДНА и тя е че НЯМА ИСТИНСКА любов всичко минава през интереси, пари, употреба с изгоди и ползи и да някакъв секс да има и това е. Нищо повече от това с времето и консумацията всичко изветрява.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 2 години )
1 rate up comment 2 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )