Ритуалите са част от живота ни. Правим ги, когато празнуваме нещо или когато се надяваме на късмет и щастие. Празниците са вид ритуали, с които празнуваме раждането си, любовта си, отбелязваме важни събития в живота си. Много хора не обичат да празнуват например Деня на влюбените, защото смятат, че любовта трябва да се празнува всеки ден, а не се нуждае от специален ден, в който да я отбелязваме.

10 златни правила за щастлив брак

Има нещо вярно в това схващане. За да бъде жива любовта и за да се поддържа страстта, ритуалите са важни. Двойките, които успяват да съхранят страстта, близостта и любовта помежду си имат своите ритуали всеки ден. Те им помагат да покажат ангажимента си един към друг, както и да заздравят отношенията си всеки ден.

Кои са трите ритуала, които да правите всеки ден за повече щастие и близост във връзката?

1. Гушкайте се в леглото всеки ден преди да станете.

Сутринта е забързан момент от деня, в който често нямаме време за нищо. Бързаме да се приготвим за работа, пием кафето си на крак, а често нямаме време дори за закуска. Ето защо сутрините са изпълнени със стрес. Ако допуснете стресът да вземе превес в ежедневието ви още от сутринта, това неминуемо ще се отрази на връзката и отношенията ви. Затова отделяйте по няколко минути сутрин, в които просто да се гушкате и да увеличите близостта помежду ви. Вярвате или не, този малък ритуал помага за подобряване на усещането за щастие във връзката.

5 отличителни черти на дълбоко свързаните двойки

2. Отделяйте време през работния ден, за да изпратите съобщение или да се обадите на партньора си.

Още по темата

Откъсвайте си малко време, за да се подсетите един за друг. Не чакайте вечерта, когато ще се приберете уморени и няма да ви се говори или да ви се прави нищо. Ще искате просто да се отпуснете на дивана и да се излежавате. Физическото и емоционалното изтощение от напрегнатите работни дни и забързаното ежедневие се отразяват на връзката. Затова използвайте момент, в който все още не сте достигнали точката на преумора и се чуйте с любимия човек. Разменете си няколко любовни изречения. Това е достатъчно, за да се почувствате част от едно цяло.

3. Провеждайте кратък разговор за чувствата си всяка вечер или колкото се може по-често.

Откровените разговори са много важни за близостта и усещането за принадлежност във връзката. Ако говорите открито за чувствата си, комуникацията ви ще се подобри. Говорейки за положителните и отрицателните чувства, които се надигат у вас и които се предизвикват в дадени ситуации допринася за изглаждането на проблемите и за увеличаване на привързаността във връзката.

11 признака, че мъжът е подсъзнателно влюбен във вас