Интимно

Как да предразположите срамежлив мъж да се отпусне

Няколко трика, с които да го накарате да се отвори към вас

08.04.2022г. / 09 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Срамежливите мъже са истинско предизвикателство за жените, особено за срамежливите жени. Тази комбинация може да е доста озадачаваща, но пък не е толкова трудно да се реагира. Ако харесвате срамежлив мъж, има няколко начина, по които да реагирате, за да го провокирате и да го извадите от черупката му.

По какво да разберете, че срамежлив мъж е влюбен във вас?

Първо обаче трябва да сте сигурни, че той наистина е срамежлив, но ви харесва. Много жени бъркат срамежливостта с липсата на интерес от страна на мъжете. Имайте предвид, че той трябва да реагира положително на всеки ваш ход. Ако не го прави, той вероятно не е срамежлив, а по-скоро го прави, защото няма интерес към вас. В такива случаи е по-добре да прекратите връзката или свалката с него, защото не бихте искали да останете заблудени и да живеете във фантазия за човек, когото смятате за срамежлив, а той просто не ви харесва.

Как да накарате срамежлив мъж да се отвори към вас и да се отпусне?

Приближете се до него, когато е в стихията си

Ако знаете за него, че спортува или се занимава с някакво хоби, появете се там, когато е в стихията си. Окуражете го, викайте за него, повдигнете самочувствието му. Така ще го предразположите. Той ще се почувства харесван от вас, ще бъде поласкан и това ще създаде по-лесна достъпност за разговор между вас. Ако той се интересува от вас, ще се възползва от ситуацията.

Направете му комплимент

Ако сте забелязали, че мъжът е добър в нещо или изглежда добре, направете му комплимент. Но нека да си личи, че комплиментът е искрен. Срамежливите хора обикновено са и доста проницателни и биха усетили, ако правите комплимент просто ласкателски.

Знаци, че Той ви харесва, но е прекалено срамежлив

Казвайте името му

За да скъсите дистанцията и да разчупите ледовете е добре да се обръщате към него по име. Така ще усети желанието ви за близост. Ако вече знаете някои подробности за това какво обича, какво харесва, за заниманията или работата му, добавете към името му и закачливо прозвище, за да го накарате да се засмее и да провокирате разговор.

Задавайте отворени въпроси

Отворените въпроси предполагат по-обстоятелствени отговори, които не са само с „да“ и „не“. Бъдете по-изобретателни в комуникацията и се опитайте да го предразположите да се разкрие повече.

Как флиртуват срамежливците?

Свързани статии

Помолете го за помощ

Мъжете обичат да са полезни. Помолете го да ви помогне с нещо. От реакцията му ще си проличи харесва ли ви наистина, иска ли да се сближите или не. Задавайте му въпроси кое как се прави, защо, но без да изглеждате глупави. Задавайте резонни въпроси и се постарайте да го накарате да споделя.

Когато си тръгвате кажете, че искате да го видите отново

Това е лесен начин да покажете, че харесвате някого, без да прибягвате до отчаяни ходове. Ако той реагира положително, следващият ви ход може да е още по-сигурен. Може и той да поеме инициативата след като сте били красноречиви относно симпатиите си към него.

Коментирай