Интимно

4 забавни начина отново да запалите искрата на страстта

Когато връзката ви е влязла в рутина и коловоз

11.05.2022г. / 12 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате чудесна връзка. Заедно сте от доста време и идеята партньорът ви да спре да ви обича или да спре да бъде физически и емоционално привлечен от вас ви плаши. Нормално е, защото това е и най-големият страх на повечето хора – да не би да си омръзнат, да не би връзката им да стане скучна или да се отдалечат един от друг.

6 начина да задържите интереса на един мъж

Нормално е с времето връзките да започнат да се усещат като заседнали, спрели на едно място, зациклили. Както и да го наричате, това е етап, който се случва при повечето двойки и който не е необратим. Ако се чувствате зациклили във връзката си, това съвсем не означава, че любовта си е отишла. Най-вероятно искрата е тази, която се нуждае от повторно разпалване и за щастие има някои начини да го направите.

Вижте 4 забавни начина, с които ще можете да запалите искрата в леко угасналата страст помежду ви.

1. Направете партньора си приоритет отново.

Спомнете си как в началото на връзката ви сте били приоритет един за друг. Направете го отново. Обръщайте повече внимание на партньора си. Интересувайте се как е минал денят му, ако постепенно сте спрели да проявявате такива интереси към него. Отделяйте повече време да прекарвате заедно. Не отменяйте плановете си, ако някоя приятелка ви се обади, а напротив – дайте приоритет на времето с половинката си. Той ще го оцени и ще се почувства отново привлечен от вас, както преди.

Как апатията руши връзката

2. Забавлявайте се и се смейте заедно.

В напрегнатото ежедневие може да сте забравили какво е това хумор и шеги. Време е да си го припомните. Искрата се съживява най-пълноценно, ако се смеете заедно, забавлявате се и си прекарвате страхотно. Колкото повече се забавлявате заедно, толкова повече ще искате да не се отделяте един от друг. С течение на времето натрупването на проблеми във връзката може да изтрие усмивките от лицата ви, да ви накара да забравите колко сте се смели преди и как не сте мислели за сериозните неща. Опитайте се да се върнете към това време.

3. Опитайте нови начини на интимност.

Разнообразието във връзката няма как да не мине и през разнообразяването на секса. Опитайте нови неща, които досега са ви били чужди или дори са били табу за вас. Предизвикайте се да опитвате по нещо ново всеки ден. Не се страхувайте от новите неща в интимния ви свят, защото те могат да ви донесат онази позабравена страст, от която имате нужда, за да освежите отношенията си. А и можете да откриете нови неща един за друг, които не сте подозирали.

6 стъпки, които поддържат интереса към връзката

4. Третирайте партньора си като най-интересния човек.

Когато вниманието е насочено към вас, нормално е това да ви ласкае, да повдига самочувствието ви, да ви кара да се чувствате като звезда в очите на любимия си човек. Направете същото към него. Третирайте го като най-интересния за вас човек. Вниманието е много силен инструмент, който може да направи чудеса с отношенията. Когато не обръщате внимание на някого, нормално е и той да охладнее към вас. Но когато усеща интерес и внимание към него от ваша страна, той ще ви отвърне със същото.

Коментирай