Интимно

5 ключови съвета за успешен дълъг брак

Как по-лесно да се справяте с предизвикателствата в любовта и връзките

06.05.2022г. / 11 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Във връзката ви невинаги ще има сексуално желание.

Колкото и да не ви се вярва, че може да се случи и на вас, случва се на всички брачни двойки и онези, които съжителстват заедно дълго. Страстта има своите периоди и цикличност. В началото интимността е част от солидните основи, върху които сте започнали да градите отношенията и връзката си. Но идват моменти, в които няма да имате толкова голямо желание за интимност, както преди.

Ако правите тези неща в брака си, той е неразрушим

За щастие това съвсем не означава край на любовта помежду ви. Ако приемете тези моменти като нещо нормално и част от пътя ви заедно, ще ги преодолеете, а дори може да се преоткриете в сексуален смисъл.

4. Не бъдете човекът, който не желае да решава проблеми в брака.

Проблемите в брака неминуемо ще се появят. Колкото и чудесни да са отношенията ви, ежедневното съжителство може да е истинско предизвикателство, а и конфликти могат да възникнат по различни причини. Когато те се появят, не бъдете човекът, който не желае да ги решава и да намира начини да подобри комуникацията с партньора си.

20 причини, заради които обичате съпруга си

Старайте се да намирате навременни решения на проблемите, да работите заедно за изглаждането им. Това ще ви усъвършенства като двойка и ще ви направи по-добри партньори в живота.

5. Никога не се карайте кой върши повече работа.

Разпределянето на домашните задължения за много двойки е повод за конфликт. Ако единият се чувства сякаш върши повече за дома от другия, не бързайте да се карате и да натяквате това на половинката си. Намерете начин да говорите за разпределянето на задълженията спокойно и разумно.

5 граници, от които бракът се нуждае, за да оцелее

Можете да използвате всякакви алтернативни и забавни начини да успеете да се синхронизирате поравно, доколкото е възможно. Направете си график или сключете привиден договор, в който да сте се съгласили за задълженията на всеки. Има различни начини да водите тази дискусия, но без да я превръщате във война и постоянно натякване.

Коментирай