Семейство

5 граници, от които бракът се нуждае, за да оцелее

Защо са му нужни?

05.09.2019г. / 16 29ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъде един брак успешен, е необходимо в него да има правила, граници, които да се спазват. Въпреки че звучи суховато, като някакъв договор между две партньорски страни, бракът е и нещо такова. Без предварително установени граници, които да се спазват, нещата могат да излязат от контрол, а това, което ще пострада най-много, разбира се, е любовта ви.

6 признака на нещастния брак>>>

Кои са важните граници, които трябва да спазвате в брака си, за да може той да оцелее?

Никога не изневерявайте на себе си

За много хора добрият и успешен брак означава да се слеете в едно, да мислите като едно цяло, да действате заедно във всичко. Това донякъде е вярно, но тук е и разковничето. Грешката, която правят доста двойки, е да изгубят себе си в целостта на двойката. Не забравяйте, че вие сте отделни личности, които имат нужда да изявяват личността и характера си по самостоятелен начин, както и като част от връзката. 

Много е важно да останете себе си. Когато изгубите личността си и пречупите някои свои качества, за да се харесате на съпруга си или просто свиквате с неговите начини и ги възприемате като свои, това ще ви погуби.

За да остане щастлив и дълготраен бракът ви е жизненоважно никога да не забравяте кои сте и да не се страхувате да го показвате. Не забравяйте, че човекът до вас се е влюбил във вас именно заради личността ви. Не я потискайте някъде вътре в общото цяло.

Никога не забравяйте за компромисите 

Колкото и банално да звучи, компромисите са арматурното желязо на един брак. Те са част от неговите основи, дълбоко вкопани в земята. Ако забравяте за тях и винаги искате да печелите всеки спор, да постигате своето без да отстъпвате, отношенията ви са обречени. 

5 очаквания за брака, които могат да го разрушат>>>

Показвайте взаимен респект 

Един от най-големите убийци на любовта е липсата на уважение. Как бихте могли да сте щастливи и интимни във всеки смисъл на думата с партньора си, ако демонстрирате неуважение, както и той към вас. Атакуването, отвръщането, изобщо нестихващата война между партньорите може да разруши и най-силната любов. 

Не се отказвайте от силата си

В много бракове щастието на двамата зависи от единия партньор, който е и водещ във връзката. Това изглежда като нормална стратегия, но само на пръв поглед. В дългосрочен план, ако и двамата не запазите своите силни страни, своите качества като индивидуални личности, ще се изгубите в брака си и дори няма да можете да си спомните защо сте заедно. 

Прекарвайте време поотделно 

Когато се влюбят, двойките искат да прекарват цялото си време заедно. Не могат да се отлепят един от друг. Любовта ги кара да забравят, че останалият свят съществува. Когато обаче встъпите в брак и заживеете заедно, нещата се променят. Точно тогава много двойки не успяват да преживеят настъпващите промени, една от които е прекарването на време поотделно. Те смятат, че партньорът им е спрял да ги обича или любовта им взаимно се е изпарила. Това изобщо не е задължително. Просто етапът, на който се намирате, е различен. Психолозите смятат, че дори е полезно да прекарвате време поотделно. Това ще ви съхрани като двойка.

Признаци, че не сте готови за брак>>>

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Vsico dobre apisano ot avtorkata no kogato edin maj kaje na edna jena ce imma vajni nesta za nego a ty gi omalovjava i ne si zadava vaprosa zasto tova ili edikakvo si e vajno za tozi covek tova e ne yvajenie a drugo vsicko se reshava sas dobra komunikacai iskrenost i t,n. ako vi vadim dumite sas cengel ne stava ako govorim sas nedomlavki i taka nat..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
tova s vremeto pootdelno ne mi dopada .da pitam samo - edno vreme6nite ni babi i idadovci kak sa jiveli po 50 - 60 - 70 godini v brak bez suveti da sa pootdelno ??? az sum li4nost koiato 6tom obi4a se privurzva silno . za men e nemislimo da sum dale4 ot liubim 4ovek
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота