Интимно

5 признака, че случайната ви връзка може да се превърне в брак

Знаците, които издават потенциално силната връзка

17.05.2022г. / 14 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се срещате с някого и имате все още неангажираща връзка е нормално все пак да се запитате дали отношенията ви имат бъдеще. А може и на този етап изобщо да не ви е до това, да искате просто да се пуснете по течението, без да правите планове. И все пак, някои признаци издават кога една несериозна и неангажираща връзка има потенциал да се превърне в нещо значимо, което да прерасне в дългосрочен ангажимент, а защо не и в брак.

Ако правите тези неща в брака си, той е неразрушим

Вижте кои са признаците, че неангажиращата ви връзка може да се превърне в брак.

1. Вие сте луди един по друг.

Страстта и желанието да прекарвате времето си заедно са много важни, защото показват отдаденост и стремеж да подарите цялото си свободно време на любимия човек. Това са важни предпоставки за дългосрочни отношения, защото показват колко приятна е компанията на човека до вас и колко важно е присъствието му в живота ви.

2. Не си играете един с друг.

Една неангажираща и несериозна връзка се отличава от връзките с потенциал за развитие по това дали партньорите си играят един с друг, дали се правят на интересни пред другия, дали използват някакви стереотипи за повишаване на вниманието и нуждата на другия. Но когато не играете никакви игрички, честни и открити сте един с друг и имате прекрасна комуникация, това е потенциален знак, че връзката ви може да прерасне в брак.

11 показателя, че сте готови да се ожените

3. Искате да се опознаете.

Всяка връзка започва неангажиращо. Няма как от самото начало да знаете дали нещата с този партньор ще потръгнат. Но ако и не се опитвате да опознаете партньора си, а само си запълвате времето със срещи и повърхностна интимност, това говори, че не искате дългосрочен ангажимент. Връзките, които прерастват в брак или се задълбочават на истински интимно ниво се различават по това, че партньорите искат да се опознаят, искат да знаят всичко за миналото на другия, за това как разсъждава, какво иска да постигне в живота си, какви са интересите му.

Свързани статии

4. Давате приоритет на взаимното ви щастие.

Егоизмът в една връзка не е рецепта за щастие. Много небалансирани връзки са такива именно защото в тях единият или и двамата партньори преследват преди всичко собственото си индивидуално щастие. Когато щастието означава едно и също нещо и за двамата, това прави постигането на преследваната цел по-лесно, приятно и е стремеж и за двамата партньори.

10 знака, че и двамата сте готови за брак

5. Взимате решенията заедно.

За една хармонична двойка е много важно да взима решенията в синхрон. Партньорите трябва да са съгласни какви са приоритетите им като отделни личности и като половинки в една връзка. Когато мнението на човека до вас е важно и се допитвате до него, когато сте решили да предприемате крачки напред само след обсъждане, това е прекрасен знак, че връзката ви е с дългосрочен потенциал за развитие, а защо не и да прерасне в брак.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )