Бракът е една от естествените стъпки, които много двойки предприемат, след като е минало достатъчно време, за да почувстват, че искат да узаконят и заздравят връзката си, да я направят официална. Всъщност няма нищо магическо в това да се ожениш. Бракът може или да заздрави отношенията и да ги направи още по-хубави, или да превърне нездравите и разрушителни отношения в още по-дълбок трап, в който да пропадате ден след ден.

Защо приятелят ви не ви предлага брак?

Отношенията във връзките са сложни. И няма как да е иначе, защото не само би било скучно, а е и трудно да бъдете в тотална хармония с друго човешко същество, още повече всеки ден до края на живота си. Проблеми и конфликти се появяват непрекъснато. Те са част от живота. Ако обаче въпреки тях изпитвате желание да прекарате времето си с човека, когото сърцето и умът ви са избрали, значи сте от късметлиите в любовта. А бракът е само потвърждение на емоционалната, физическата и духовната връзка между вас и партньора ви.

В една отдадена и здрава връзка е важно да имате партньор, който е готов да носи отговорност за собствените си проблеми, а да не ги прехвърля на вас. Добрият партньор трябва да умее да се грижи добре за здравето си, да е отдаден на връзката, но и на своите интереси, което да го прави пълноценен човек. В такива условия партньорствата процъфтяват, защото отношенията са стабилни и здрави.

Тези два въпроса определят бъдещето на брака ви

Когато с партньора ви решите да предприемете тази важна стъпка в живота си, да се ожените и да продължите напред като законна двойка, ще проведете важните разговори, необходими за установяването на целите и посоката в общото ви бъдеще.

А дотогава, ако връзката ви отговаря на тези 11 показателя, значи наистина сте готови да се ожените:

1. Обичате и уважавате както себе си, така и партньора си. Чувствате се комфортно във връзката си и като самостоятелни личности.

2. Можете да бъдете напълно искрени и да се държите неподправено, когато сте заедно.

3. Открили сте еднакъв начин да споделяте отговорностите.

4. Имате свои приятели, но и общи.

15 брачни съвета от експерти

5. Наслаждавате се на компанията на другия.

Още по темата

6. Не се взимате прекалено насериозно.

7. Общувате без граници и затруднения.

8. Можете да превъзмогнете конфликтите без сериозни драми.

9. Чувствате енергия и страст помежду ви, както в началото.

10. Смеете се заедно. Не сте спрели да се шегувате.

Най-често срещаните видове брак

11. Подкрепяте се винаги, когато се появи причина. Заемате страната на партньора си и той вашата, дори да не сте напълно съгласни с гледната точка на другия.