Щастлив брак – за това си мечтае всяка двойка, която е решила да се запъти към олтара. Надали някой встъпва в брак с очакването за нещастен живот. Всеки иска да получи най-доброто за себе си, да живее в хармония и да споделя любов с половинката, която сърцето му е избрала. Но само любов не е достатъчна. Има много предпоставки любовта да бъде помрачена.

10 признака, че съпругът ви е щастлив в брака си с вас

Трайността на брака зависи от щастието във връзката. Колкото повече усещане за щастие има между партньорите, толкова по-дълъг потенциал има бракът. Отношението на съпруга ви може да повлияе на нивата ви на лично щастие. В такива моменти ще се запитате дали изобщо да продължите да сте с този човек.

За да избегнете такива въпроси, когато вече е късно и за да повишите вероятността да имате истински щастлива връзка, вижте кои са двата типа брак, които правят жените наистина много щастливи.

Емоционална стабилност

Един от най-големите фактори за това дали бракът ни ще е щастлив е партньорът ни. Ако имате партньор, който не ви прави щастливи, как тогава бракът ви би могъл да се счете за щастлив и успешен. Вярно е, че не трябва да очакваме от партньорите си да ни осигуряват и доставят щастие. Отговорност за това имаме самите ние. Но ако имаме емоционално нестабилен партньор, това се явява проблем, който с течение на времето обикновено се задълбочава.

Златни правила за щастлив брак

Емоционалната стабилност е от огромно значение за усещането за щастие в един брак. Ако имате партньор, който е емоционално нестабилен, склонен е към тревожност, безпокойство, депресия, има непостоянно и рязко променящо се настроение, това означава, че има невротични наклонности.

Хората, които се омъжват или женят за невротични личности са по-малко щастливи в браковете си. Често такива връзки се разпадат. Невротичните личности са притеснителни, лесно се плашат, винаги са стресирани от него, винаги имат нужда от успокоение или от гаранции в любовта. Може да се наблюдава както при жени, така и при мъже.

15 брачни съвета от експерти

Още по темата

Семейни цели

Другият много мощен и изключително важен фактор за щастлив и успешен брак, са общите семейни цели. Браковете, в които съпрузите имат еднакви цели, обикновено са определяни като щастливи. Ако във връзката важните цели и разбирания за живота се разминават, потенциалът за щастлив брак е много малък.

Проучвания, цитирани от yourtango.com установяват, че както мъжете, така и жените, които имат партньори с общи житейски и семейни цели, са определили браковете си като щастливи. Още едно интересно наблюдение от изследването е, че мъжете и жените, които са работили по-малко и са прекарвали повече време със семействата си, се определят като по-щастливи.

25 тайни за щастлив брак