Интимно

10 признака, че съпругът ви е щастлив в брака си с вас

По какво личи, когато един мъж се чувства добре във връзката си

22.02.2022г. / 15 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бракът е връзка, която може да пострада като всяка друга, узаконена или не. Ако не се грижите за чувствата си, за собствения си комфорт и този на партньора си, ако не общувате качествено и не решавате проблемите си навреме, няма значение дали сте женени или не. Натрупването на напрежението рано или късно води до пускане на бомбата за развод. И докато жените са по-склонни да пускат молба за развод, мъжете са по-склонни да пускат именно тази бомба, която идва изневиделица на съпругите и ги засипва като гръм от ясно небе, според yourtango.com.

Знаци, че гаджето ви не става за съпруг

Разрухата в отношенията в брака далеч не се свежда само до изневери и скандали. Сред тихите убийци на брака са отричането, казването на „да“, когато имате предвид „не“, пасивно-агресивното поведение, неизразеният и потиснат гняв, който се трупа като в тенджера под налягане, неизговорените проблеми, замитани под килима.

Обикновено жените са тези, които са по-склонни да говорят за чувствата си, да споделят, да инициират сериозните разговори. Докато мъжете са по-склонни да мълчат и да се съгласяват, само за да има мир, но същевременно това ги кара да трупат гняв и болка, предизвиква ги да се отдръпнат, да станат безразлични и дистанцирани. Затова и именно мъжете по-често пускат внезапна бомба с искане за развод, която на пръв поглед се струва неочаквана за съпругите им. Те са смятали до момента, че бракът им е щастлив.

Какво търсят мъжете в бъдещата си съпруга

Но има редица признаци, по които си личи кога един съпруг е истински щастлив в брака си. По тях можете да познаете дали и бракът ви е успешен или щастието е скрито зад маска.

Ето и признаците, издаващи щастливия съпруг.

1. Чувства се оценен и винаги забелязван от вас.

Мъжете, които се чувстват добре оценени от съпругите си, са много по-щастливи в браковете си. Ако съпругът ви се чувства забелязван, оценяван от вас, ако отбелязвате постиженията и усилията му независимо колко малки или големи са те, това е една важна част от рецептата за щастлив брак.

2. Той знае, че може да ви се довери без да бъде съден или критикуван.

Много често мъжете се свиват в черупката си и предпочитат да не споделят със съпругите си, за да избегнат критиката. Ако съпругът ви се чувства комфортно да споделя с вас, значи той не усеща постоянно осъждане, което да го кара да се отдръпва.

Доколко да бъда откровена с бъдещия ми съпруг

3. Той знае, че го желаете.

Част от мъжкото самочувствие минава през оценката на жената в сексуален смисъл. Ако мъжът усеща, че е желан и че интимността с него ви носи удоволствие, а не го правите по задължение, това е показател, че той се чувства добре в брака си.

4. Чувства се добре в компанията ви.

Ако съпругът ви се държи естествено и е себе си, когато вие сте покрай него, това е добър показател за отношението му към връзката и брака ви. Но ако сте забелязали, че в присъствието на негови приятели се държи по-свободно и искрено за сметка на времето, в което сте само двамата, това е червен флаг, че нещо не е наред.

Кои зодии са най-добрите съпрузи?

5. Той знае, че не сте му подчинена и уважава това.

Едно от погрешните схващания за брака е, че мъжете искат жените им да им се подчиняват. Всъщност, много малко мъже са от този „тип“. Повечето съпрузи искат достойна и равностойна съпруга, която да има мнение, характер, да не бъде в подчинение, а да бъде на негова страна. Ако съпругът ви знае, че няма да позволите той да се държи лошо с вас, да ви подчинява и уязвява, но уважава това и ви се възхищава заради тази ваша черта, това е добър знак за здрави отношения.

Коментирай