Интимно

5 малки неща, които правят връзката страхотна

Жестове, които са важни

27.06.2022г. / 11 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато си мечтаете за връзка, надали искате тя да е нещастна и да ви кара да се чувствате зле. Разбира се, че всеки иска и се стреми към любов, която да го кара да лети до седмото небе. Невинаги обаче се получава, както сте си го представяли. Всъщност има някои неща, които са съвсем малки на пръв поглед, но имат голямо влияние върху отношенията. Ако ги правите всеки ден, вероятността да имате страхотна и щастлива връзка, е голяма. Ето кои са те.

20 лесни стъпки за щастлив живот

Зрителен контакт, докато партньорът ви говори

Езикът на тялото не трябва да се подценява. Той има мощно влияние върху отношенията. Зрителният контакт подсказва интерес, съсредоточеност, внимание към партньора. Ако не го гледате и се разсейвате, докато той ви говори, това ще го отблъсне. Гледането в очите може да ви се струва нещо маловажно, но всъщност е много силен начин да заявите интереса и отношението си към партньора. Зрителният контакт сближава.

Прегръщайте го често и от сърце

Прегръдките може би за вас са по подразбиране и ви звучи тривиално, но те са индикатор за близост, особено ако се раздават от сърце. Това винаги си личи и се усеща – кога прегръщате по задължение и кога от душа и сърце. Прегръдката означава грижа. Тя е символ на близостта и най-съкровената интимност. Прегръщаме всякакви хора в живота си, дори и по-далечни, включително колеги или познати, но усещането е съвсем друго, когато прегърнем партньора от сърце.

11 неща, които да не забравяте, когато ви е трудно

Обръщайте внимание

Много жени си казват: „Защо все трябва да му казвам какво искам?“, „Защо той не се досеща сам?“, „Защо се налага да му правя намеци?“. Вероятно приятелките ви биха се съгласили с вас, но мъжката гледна точка е съвсем друга. Мъжете и жените възприемат света и връзките по различен начин. За мъжете е важно нещата да се назовават директно и с истинските им имена. Намеците и подмятанията не работят, а само влошават отношенията. Ако искате страхотна и щастлива връзка, обръщайте внимание на партньора си и ако правите забележки – правете го аргументирано и когато трябва, а не постоянно.

4 малки неща, които рушат връзката

Свързани статии

Правете малките неща, които той обича

Всеки има любими неща – палачинки сутрин, любима вечеря, хоби. За да зарадвате партньора, сещайте се по-често да правите любимите му неща. Жестовете винаги имат голяма тежест, понякога по-голяма от тази на думите. Не пропускайте поводите за празници, но и не правете жестове само тогава. Пускайте любовни съобщения в изненадващи моменти и без причина. Тези малки жестове показват грижа и любов всеки ден.

Малките неща, които правят връзката неразрушима

Отделяйте време един за друг

Толкова е просто, колкото и звучи. Отделяйте време, за да бъдете заедно. В забързаното ежедневие на много двойки им е трудно да прекарват повече качествено време заедно. Много хора бъркат, като мислят, че съжителството заедно компенсира липсата на време за прекарване заедно. Ако сте преминали фазата на срещите навън и сте заживели заедно, почти сигурно е, че рутината в ежедневието е започнала да ви превзема. Не ѝ позволявайте да вземе превес, защото това убива отношенията и страстта. Не забравяйте да отделяте повече време един за друг независимо дали живеете заедно или не.

Коментирай
Здраве и красота