Интимно

Какво не трябва да правите, за да запазите връзката си?

Съсредоточете се върху нещата, които отблъскват партньора

13.07.2022г. / 06 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте попаднали във връзка, в която най-после се чувствате прекрасно и сте щастливи, вероятно бихте искали да направите всичко, за да я запазите. В такива случаи обикновено се концентрирате върху това какво трябва да направите, а не върху това, което по-скоро не трябва.

Жени споделят как да запазите страстта във връзката си

Истинското изпитание за всяка връзка са нещата, за които не осъзнаваме, че рушат отношенията. Колкото и старание да полагате за положителните неща във връзката, отрицателните винаги взимат превес. Тоест, дори да сте перфектни в нещата, които се очакват от вас и които са част от представите и стереотипите за идеалния партньор, всичко останало ще се приема като акцент и ще накланя везните в друга посока.

В този смисъл, ако спрете да правите във връзката това, което не трябва, вероятността да я запазите е по-голяма, отколкото ако се фокусирате върху това какво е редно да правите.

Признаци, че се стараете твърде много, за да се получи между вас

За да се изясни всичко казано дотук, вижте какво със сигурност не трябва да правите във връзката, ако искате да я запазите.

Престанете да мислите, че връзката ви няма да просъществува

Много хора правят грешката да бъдат прекалено черногледи заради лошия си предишен опит. Ако сте свикнали с провалите до този момент, трябва да се абстрахирате от очакването, че и този път ще е същото. Това не е така, защото всичко зависи от вас. Не само, че не трябва да мислите по този начин, но и не трябва да го повтаряте на партньора си. Накрая наистина ще го убедите, че връзката ви няма да просъществува.

Спрете да играете игри

Неестественото поведение е една сериозна пречка за всяка връзка. Ако играете игри от самото начало и продължавате тази неискрена линия в отношението към партньора, това ще допринесе за развалянето на връзката. Много е важно да сте откровени в общуването, да не играете роли, да сте максимално естествени и ясни в посланията си.

Ако правите тези неща, никога няма да имате нещастна връзка

Спрете да вярвате, че само любовта е достатъчна

Любовта не е всичко, което би било достатъчно за изграждането и развитието на връзката. Необходими са ежедневни усилия в тази посока. Старайте се да се грижите за партньора си, да отделяте ценно време за него, да му обръщате внимание, да му показвате, че сте до него. Той трябва да се отнася по същия начин. Ако разчитате само на любовта, тя ще се изчерпа в даден момент и няма да може да бъде стабилна основа за връзката.

Спрете да ревнувате

Ревността може да убие всяка връзка, дори подплатената с много любов. Постоянната ревност и недоверие отблъскват партньора и го карат да се отдалечава емоционално от вас. Не забравяйте, че ревността не е признак на любов. Тя е обсебващо и задушаващо действие, което поражда съвсем други чувства у човека до вас, които го карат да се отдръпне, а не да ви се покори.

5 интимни неща, които са важни за връзката

Коментирай