Интимно

3 картини показват какво пречи да намерите любовта

Един забавен тест

13.07.2022г. / 12 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е прекрасно нещо, но и също толкова сложно. Понякога се отнасяме лекомислено към нея, мислейки се, че е твърде лесно да намерим подходящия за нас партньор. Когато обаче дълго време не сме били в сериозна връзка, за нас започват да изникват и някои въпроси. Днес споделяме с вас един забавен тест. Изберете картина и вижте защо все още не сте срещнали любовта. 

1. Изборът ви показва, че вашите минали преживявания в отношенията ви, най-вероятно ви пречат да продължите любовта. Гледате на всяка една връзка, която сте преживели, като на урок, който ви е позволил да израснете. Но тези житейски уроци не бива да са като любовен белег за вас, който ви пречи да продължите напред, да бъдете откриващи, разумно рискуващи по пътя на това да намерите любовта, която заслужавате.

Любовта идва при онези, чиито обятия са отворени, а не при хората, които са се затворили в миналото. Позволете си да обичате и да сте обичани. 

10 знака, че започвате връзка с неподходящ за вас партньор

2. Онова нещо, което ви отдалечава от любовта и създаването на дълготрайна връзка са вашите нереалистични очаквания. Хубаво е да имате изисквания към това как искате да бъде вашият партньор, да имате очаквания за връзката ви. Но все пак не забравяйте, че в любовта нищо не е идеално и често се налага да бъдем гъвкави, да правим компромиси. Ето защо се отворете за нови хора, преживявания, защото това може да ви срещне с вашата истинска любов.

5 тайни за връзките, които зрелите жени добре знаят

3. Вероятната причини да не може да срещнете любовта е вашата емоционална дистанция, която ви пречи да създадете дълготрайна романтична връзка. Ако искате да се сближите с някого, знайте че емоционалното сближаване е от решаващо значение, ако искате наистина да се свържете с този човек. Често не осъзнаваме, че сме емоционално недостъпни за другите.

20 причини един мъж да си тръгва от вас

Понякога пък знаем, но има нещо, което ни кара да сме затворени, твърде предпазливи.

Не бързайте, ако трябва да вървите със собственото си темпо, но приемете, че истинската любов означава споделеност, откриване, уязвимост. 

Може би ви трябва повече време, за да опознаете другия и в това няма нищо лошо. 

Коментирай