Интимно

Признаци, че сте прекалено прилепчиви във връзките

Защо вманиаченото желание да сте постоянно до партньора си е грешно

03.08.2022г. / 14 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Прилепчивостта е едно от най-лошите неща във връзките. Много често не си даваме сметка, че проявяваме прилепчивост, а после се чудим защо партньорите ни бягат от нас. Залепването за половинката и обсебването му с цялото ви същество е една от най-големите грешки, които можете да направите във връзките си. Колкото по-скоро проумеете тази грешка и я изкорените, толкова по-бързо ще откриете истинското щастие в любовта.

13 навика, които вредят на връзката

Кои са признаците, че сте прекалено прилепчиви във връзките си?

Изпращате повече съобщения, отколкото той на вас

Вероятно не ви идва наум да броите съобщенията, които той ви праща и да ги съобразявате с вашите, но е важно да го правите. Не е необходимо да броите стриктно, просто поддържайте баланс. Ако засипвате половинката си с купища съобщения, това ще го отблъсне. Прекаленото внимание не е добър съветник във връзките. По-скоро би накарало човекът да се отдръпне от вас, вместо да се привърже, каквато е целта ви.

Очаквате от него да прекарва цялото си време с вас

Когато сте влюбени искате да сте постоянно заедно с любимия си човек. Това обаче не е нормално и би било напълно излишно. Ако искате да сте залепени за партньора си през цялото време, това е грешка, която може да ви коства любовта и връзката. Изискването да сте постоянно заедно и желанието да не се разделяте е признак на прилепчивост, който все в някой момент ще даде своето отражение върху връзката.

5 неща, които унищожават всяка връзка

Винаги искате да говорите за връзката си

Комуникацията е много важна за отношенията и за всяка връзка. Това е неоспорим факт, който не трябва да се неглижира. Но ако непрекъснато искате от партньора си да разисквате всичко във връзката си, това може да го отблъсне. Рискувате да подлудите половинката си, ако постоянно коментирате всичко, което касае връзката и отношенията ви. Ще превърнете връзката ви в досаден ангажимент за него, който все по-малко ще го интересува.

Свързани статии

14 знака, че връзката ви скоро ще се разпадне

Ставате нервни и гневни, когато той излиза с приятели

Много е важно да оставите пространство на партньора си, в което да „диша“ нормално и без ваша помощ. Оставете го да прекарва време с приятелите си. Не му досаждайте, когато има нужда от свободно време само за себе си. Не проявявайте ревност и не се сърдете, когато иска да излезе с приятели без вас. Ако му се сърдите и му натяквате, че го прави, това е признак на крайна прилепчивост, която отблъсква.

Обсипвате го с внимание

Може би мислите, че с вниманието си ще го ангажирате и ще му покажете колко много го обичате. Грешите. Обсипването с внимание може да е задушаващо и да отблъсне партньора ви, вместо да го накара да се привърже към вас. Когато давате прекалено много внимание на половинката си, това може да го накара да не ви цени достатъчно, защото знае, че вие сте винаги там без значение дали се старае, дали ви дава достатъчно внимание или не. С една дума – ще го разглезите и ще го накарате да не ви уважава.

5 начина да оправите връзката си още сега!

Коментирай