Интимно

13 навика, които вредят на връзката

Преследване и следене на любимия човек

18.11.2021г. / 10 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започвайки нова любовна връзка, ние имам е куп очаквания към партньора ни, както и той към нас. От друга страна всеки има своите навици в любовта, някои добри, други – напълно разрушаващи взаимоотношенията.

Вижте 13 лоши навика, които истински вредят на връзката ви.

Постоянно се заяждате с партньора си.

Избягване на преки конфронтации, но това означава, че не сте напълно открити с партньора си и не му споделяте кога и какво не е наред.

Говорите негативни неща за семейството и приятелите на партньора си.

5 знака, че той е мъж с ниска стойност

Опитвате се да инициирате промени в партньора си, имайки и нереалистични очаквания, карайки го често да излиза от зоната си на комфорт.

Редовно нарушаване на обещанията. Вие вашите или партньора неговите. Навик, който ви вкарва в едно постоянно разочарование.

10 признака, че партньорът постоянно ви вменява чувство на вина

Сравняване на партньора си с другите. Независимо дали го правите съзнателно или несъзнателно, лош навик е да сравнявате настоящия си партньор с ваши бивши или настоящи на ваши колежки, приятелки.

Твърде много телевизия, мобилни телефони и други устройства, докато половинката ви е край вас. Има моменти, в които е хубаво да поговорим с любимия човек и нищо да не ни разсейва.

Често критикувате партньора си. Избягвайте да правите груби коментари за външния му/ѝ или да се изказвате по всякакъв начин негативно за него/нея. Лош навик, който може да струва връзката ви.

5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

Следите дали партньорът ви ще повтори грешки от миналото, готови при всеки спор да му ги напомните. Доста стресиращ за вас навик. Ако постоянно се съмнявате в човека до вас, как бихте могли да имате щастлива връзка?

Спорите, карате се с партньора си публично. Пред непознати, познати, роднини децата... ситуация, която е лоша за вас, хората край вас и обикновено се превръща и в лош навик за връзката ви.

Свързани статии

Преследване и следене на любимия човек. Има ли причина? Доколко тя е оправдана, защото болезнена ревност не означава любов.

Игнориране на здравословна обратна връзка от партньора ви. Има и градивна критика, която цели да ни предпази. Или пък ако сами сте поискали мнението на половинката си и то не ви харесва, не бива да изпадате в драми.

Не обсъждате сексуалния ви живот, вашите желания, фантазии, удоволствия. Лош навик, който се отразява на интимността, а тя не се крие само в секса, а и в споделянето, допускането на човека когото обичаме до нашата душа.

Снимка: iStock

Коментирай