Интимно

15 начина да покажете подкрепа към партньора си

Малки стъпки за щастлива връзка

22.09.2022г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от фундаментите на щастливата любовна връзка е взаимното уважение между партньорите. Липсата на такова само задълбочава съществуващи проблеми, отдалечава ни един от друг. Хубавото е, че можем да поправим това. Вижте 15 начина да покажете уважение към другия във вашата любовна връзка.

1. Винаги обръщайте внимание, като слушате внимателно, когато комуникирате с любимия ви човек, за да разберете нуждите, желанията и притесненията му.

2. Когато партньорът ви е директен с исканията си и те са приемливи за вас, не отлагайте действията, които се очакват от ваша страна.

3. Не забравяйте за думите, които показват признание, признателност и благодарност, но не само за това, което прави спрямо вас, а за това каква личност е всъщност.

10 знака, че наистина сте влюбени

4. Вкарайте хумор, за да оживите връзката, но бъдете внимателни, за да не засегнете другия.

5. Правете сравнения с другите, само с цел да привлечете вниманието към силните страни и талантите на любимия човек, не за да го омаловажите.

6. Със сигурност има интимни подробности, които само вие имате привилегията да знаете, така че никога не нарушавайте поверителността им.

6 начина да му помогнете, когато е стресиран

7. Дръжте се достойно по време на конфликти и спорове, без да се манипулирате, обиждате, наранявате.

8. Никога не преминавайте границата на градивната критика.

9. Говорете директно с партньора си, вместо да споделяте оплакванията си с други хора.

10. Когато комуникирате, дори след дълъг и изморителен за вас ден, опитайте се тонът, с който говорите да не бъде нетърпелив и раздразнителен.

20 начина да покажете на мъж, че го обичате

11. Понякога ние или партньорът ни ще правим грешни избори. Важно е да даваме и да ни се дава шанс да поправим грешката, да получим подкрепа, според съответната ситуация.

Свързани статии

12. Когато си давате добри идеи един на друг, не забравяйте да кажете на партньора си, че идеята ви харесва, че винаги знае какво да предприеме и т. н.

13. Подкрепяйте избора на партньора си, както и той вашия, когато е възможно.

14. Понякога имаме нужда да чуем, че допринасяме за това връзката да бъде стойностна на емоционално ниво.

15. Когато се случи да обидите половинката ви или той/тя вас, извинението не ви прави слаби, а показва, че държите на този човек.

Коментирай