Интимно

6 начина да му помогнете, когато е стресиран

Изслушайте го

01.10.2021г. / 17 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки преминава през свои лични трудни моменти. Тогава имаме най-много нужда от подкрепата на любимия ни човек. Понякога тези периоди са само за ден-два, но друг са по-продължителни. Ако любимият ви е изложен стрес, вижте как може да му помогнете.

Разсмейте го

Според редица изследвания, редовният смях помага за отделянето на ендорфини, които пък регулират нивата на стрес. Смехът винаги създава една лекота в душата, така че, ако искате да помогнете на любимия човек, разкажете му нещо забавно, гледайте комедия или направете друго, което знаете, че може да го усмихне. 

20 начина да покажете на мъж, че го обичате

Имайте позитивна нагласа

В моменти на стрес задържането на позитивно мислене може да стане трудно. Затова се опитайте вие да бъдете този източник на позитивност за партньора ви. Позитивната нагласа не е само да се усмихвате и да забавлявате, тя се изразява и в грижа към другия, попитайте го от какво се нуждае, насърчете го да се грижи за себе си. 

Въпроси, които ще ви помогнат да решите дали той е единственият

Използвайте успокояващи аромати 

Западни изследвания показват, че ароматите и приятните миризми предизвикват положителни ефекти върху нашето психофизиологично състояние. Ароматерапията, която може да си направим и у дома (чрез арома лампи, ароматни клечки или свещи, дифузери) спомага за намаляване на стреса, помага при безсъние, насърчава позитивното мислене, създава усещане за комфорт. 

15 жеста на внимание, които ще спасят връзката ви

Изслушайте го

Това е част от подкрепата към любимия човек. Покажете съпричастност и не бързайте да давате съвет. Той ще ви покаже дали има нужда да чуе вие какво мислите. Не забравяйте да попитате как вие бихте могли да помогнете, ако е възможно. Напомнете му, че сте до него и че го обичате.  

Свързани статии

Мотивация чрез думи

В трудни мигове, често губим самочувствие, смятаме, че не сме достойни за много неща. Затова е важно да имаме до себе си някой, който ни обича и който да ни напомня редовно, че сме уникална личност. Още един начин да накарате любимия ви човек да се чувства по-добре, когато му е тежко е да му споделите какво харесвате в него, дори може дадете забавни примери от неща, които са ви се случили. За какво сте му благодарни и т.н.

Нещо вкусно за хапване

Хубавата храна винаги помага за снемането на напрежението. Ако не обичате да готвите, направете изненада на любимия човек и запазете маса в заведението, което обичате да посещавате. Ако няма желание да излезе, направете си хубава вечеря у дома, в приятна атмосфера, дори да се наложи да поръчате храната. 

Снимка: istock

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )
taka e . niama spor . zaduljitelno e ako durji6 na 4oveka .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар