Свободно време

13 истини, които не бива да забравяме, когато някой ни нарани

За повече щастие

20.09.2022г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота всеки търси любовта, истинското приятелство, семейството, в което има разбирателство и подкрепа. Понякога очакванията и желанията ни не се оправдават. Биваме наранени, отхвърлени, излъгани от някого. Понякога болката от разочарованието от човека е по-силна от това, че не ни иска по някакъв начин.

Напълно нормално е несподелянето на емоции, лъжата и критиката да ни огорчат. Но точно в тези моменти трябва да си припомним тези 13 истини, които могат да ни помогнат да изчистим ненужното от живота си, за да продължим напред по-щастливи. Ето кои са.

1. Човекът, когото сте харесвали, обичали или уважавали в близкото минало или в настоящето е този, който се е отнасял с вас неуважително, отново и отново, причинявайки ви само болка. Дали си заслужава да страдате за него?

2. Един от най-силните периоди в живота ни е този, в който дори когато ни е трудно, намерим смелостта да се откажем от това, което не бихме могли да променим, като хора, ситуации.

3. Истината, която не ни харесва е, че понякога някои стени трябва да бъдат съборени, за да издигнем нови на тяхно място.

Защо приятелствата се разпадат?

4. Когато сме разочаровани от любов, роднини, приятели, смятаме, че е настъпил краят на света, че с нас е свършено и че по-лошо не може да бъде. Отхвърлянето, особено в любовта, може да ни накара да се чувстваме изгубени. Но точно когато най-силно ни боли, идва хубавото, освобождаването от болката.

5. Понякога хората не забелязват нещата, които правим за тях, докато не спрем да ги правим. И понякога колкото повече шансове давате, толкова повече уважение към себе си губите. Достатъчно! Никога не позволявайте на човек да се почувства комфортно, когато не ви уважава. Заслужавате повече! Никой без значение колко ви е близък, не може да ви омаловажава.

6. Някои неща в живота ни трябва да останат такива, каквито са. Няма смисъл да губим енергия в това да поправяме неща, които са счупени вече.

Картина показва кой е вашият език на любовта

7. Поемете си дълбоко въздух. Вътрешният мир започва в момента, в който решите да не позволите на друг човек или събитие да контролира емоциите ви и така да управлява вашето щастие.

8. Нека „белезите“ ви напомнят, че „раните“, които някой ви е нанесъл, са ви направили по-силни, умни и издръжливи.

9. Когато „загубите“ някого или нещо, не мислете за това като за загуба, а като подарък, който облекчава товара ви. Понякога има хора, с които е по-добре да се разделим, защото нашето щастие е на първо място и защото с тях е невъзможно да не бъдем в токсична среда.

5 знака, че се намирате на грешен път

10. Човек нерядко може да пропусне онова хубаво нещо, което е предназначено за него. Затова бъдете позитивни. Хубавото предстои.

Свързани статии

11. Колкото повече изпълваме живота си с истинска страст и цел, толкова по-малко време и енергия губим в търсене на одобрение от всички останали.

12. Понякога преходните периоди в живота означават, че предстои нещо още по-добро, така че не бива да се страхувам е от тях.

13. Точно сега е ново начало за вас. Възможностите ще се открият пред вас, дори и да не ви се струва така. Мъдростта и положителните мисли, себеуважението, че заслужаваме по-хубава любов, повече от живота, помагат.

Коментирай