Интимно

Как да накараме партньора ни да се влюби отново в нас

Забавлявайте се заедно

31.10.2022г. / 11 29ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Времето променя всичко – приятелства, любовни взаимоотношения, дори връзките ни с родителите и роднините. Не е задължително обаче тази промяна да е с негативен знак. За съжаление, когато правим равносметка, ние виждаме как все повече се отдалечаваме от хората, залисани в ежедневието, битовизмите, проблемите. Дните минават, стресът се натрупва и в един момент усещаме, че просто не можем повече. Тази ситуация със сигурност ще доведе до образуването на напрежение и поводи за скандали с половинката ни. Нима не се обичаме вече? Какво става между нас? Ако и вие си задавате тези въпроси – не сте сами. Според психолози да не сте влюбени през цялото време е напълно нормално. Забравете за романтичните филми и сълзливите романи – животът не е идеален и в това може би се корени неговият чар. Не се отказвайте от вашата връзка – ще ви предложим няколко съвета, с които можете да накарате партньора ви да се влюби отново във вас. Кои са те? Нека разберем:

Направете така, че да му липсвате

Вероятно този съвет ви звучи странно – та нали връзката е именно това – да сте заедно. Според експерти по взаимоотношения обаче прекарването на време отделно един от друг всъщност може да бъде от полза и на двама ви. Опитайте се дори за кратко време да не сте на разположение – отидете на гости при майка ви за ден-два, направете кратка спа ваканция с ваши приятелки. По този начин ще дадете възможност на партньора ви да усети и разбере какво правите за него ежедневно.

Смесени сигнали във връзката - как да ги тълкувате

Обичайте себе си

Звучи ви изтъркано, нали? Но все пак – правите ли го наистина? Бъдете честни със себе си, дори и от отговора да ви заболи. Помислете – ако не обичате себе си, вероятно на подсъзнателно ниво вие смятате, че не сте достойни за любов. Това определено ще ви попречи, ако се опитвате да създадете здрава и силна връзка. Опитайте се да се фокусирате над добрите си качества – това ще ви помогне да добиете една по-добра представа за себе си – в резултат на което ще се подобри и самочувствието ви. Жените, които са уверени в себе си и в способностите си са по-атрактивни за околните. Същото важи с пълна сила и за човека до вас.

11 начина да бъдете най-добрата половинка

Правете забавни неща

Кога за последно правихте нещо забавно и щуро? С течение на времето, хората които са в сериозни взаимоотношения, навлизат в един утъпкан коловоз – работа, домакинство, деца… Според специалисти – за да е здрава една връзка, в нея трябва да има разнообразие – да умеем както да изпълняваме сериозните задачи, така и да се забавляваме. Опитайте се да си осигурите поне веднъж в седмицата ден, който да е само за вас – отидете на кино, на клуб, танцувайте до зори и забравете за отговорностите – поне за малко.

Как да накарате партньора си да полудее по вас

Малките жестове са от значение

Забравете какво казват повечето хора. Малките жестове са наистина много важни. Целувайте и прегръщайте силно вашия партньор когато отива на работа – сутрин и вечер – когато се прибира. Това ще го накара да се чувства наистина специален. Според специалисти – физическият контакт може да подобри любовните взаимоотношения между вас и вашия любим. Освен това с тези малки жестове показвате, че наистина забелязвате неговото присъствие (и отсъствие).

Как да хващате окото на мъжете всеки път

Опитайте 10-минутното правило

Вероятно се чудите какво означава това. Много просто – опитайте се всеки ден за 10 минути да разговаряте за всичко друго освен за деца, работа и домакинство. Можете да си спомните отминали моменти, пътувания, весели случки. Да си задавате въпроси – като например: „Коя песен ти харесва напоследък?“, „Какво мислиш за последния филм на Брад Пит?“ и други подобни. Идеята е да говорите за нещо извън рутината. Разговорите за нещо интересно могат да ви помогнат да научите нещо ново за половинката си.

Подкрепяйте мъжа си

Свързани статии

Въпреки че понякога ние жените мислим, че да си мъж е лесно – това не е точно така. Мъжете имат нужда да бъдат подтикнати да се грижат за семейството, като в същото време това може да се окаже трудна задача дори и за тях. Докато растат, мъжете често биват възпитавани, че не трябва да показват никакви слабости и че трябва да успяват във всичко, с което се захванат. Това може да им подейства доста изтощително и да доведе до раздразнителност. Подкрепяйте го в неговите мечти и желания. Бъдете най-голямата му опора. Приемете, че сякаш вие двамата сте срещу целия свят – и че вие сте до него, за да успеете заедно. Много от връзките се превръщат в токсични именно заради това – без да усетят, партньорите се опитват постоянно да се критикуват един друг. Това се получава особено когато във връзката има съревнование и всеки се опитва да докаже на другия, че е по-добър от него.

Не се опитвайте да го промените

Когато прекарвате доста време заедно, без съмнение ще намерите черти от характера на другия, които ви дразнят. Това не означава, че трябва да се опитвате да променяте всичко, което е. Мъжете, които са във връзки с жени, които постоянно им напомнят какво трябва да променят, са склонни просто да се „изключват“. Те буквално спират да чуват какво им се говори, но за съжаление, това може да прерасне в отчуждение и дори в раздяла. Опитайте се да се отдръпнете малко от назидателния тон и вечните препоръки. Вместо това увеличете похвалите – това действа на мъжете като двигател и ласкае егото им.

Коментирай