Интимно

Начини да оправите разрушената си връзка

Как да върнете любовта, когато е напът да се изгуби

11.11.2022г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Разрушената връзка често предполага отдалечаване на партньорите, емоционално откъсване от друг по една или друга причина. В повечето случаи партньорите разполагат с всичко възможно, за да оправят всичко сами, но често се губят по пътя. Егото, неотстъпчивостта, мисленето само от своя собствена гледна точка пречи на вглеждането в същината на проблемите и тяхното решаване. Ето защо в много случаи връзките изглеждат тотално разрушени преди реално да са такива.

6 признака, че сте изгубили връзка с партньора си

Има много начини, с помощта на които да оправите разрушената си връзка. Преди това обаче трябва да сте сигурни, че тя е такава. Много често връзките не са наистина съсипани освен в очите на партньорите, които не знаят как да подходят един към друг, за да оправят нещата.

Кои са признаците на скъсаната връзка?

1. Едностранни отношения.

Когато единият партньор дава повече от себе си за връзката от другия, това показва едностранни отношения. Трудно е да накарате половинката си да предприеме действия, за да скрепите заедно отношенията си. За целта е нужна лична мотивация.

10 златни правила за щастлив брак

2. Липса на интимност.

Много важен показател за това дали нещо не е наред с връзката е липсата на интимност. Когато нямате никакво желание да сте близки с партньора си физически, не ви се прави секс, дори не искате да се докосвате, това е лош признак на скъсана връзка.

3. Липса на доверие.

Ако интимността е физическата основа на връзката, доверието е емоционалната. Ако и то е изчезнало между вас, това разрушава отношенията тотално.

Ако обаче тези признаци отсъстват, връзката ви може да е влошена, но не напълно изгубена.

3 причини да не си губите времето с мъж, който не изпитва емоции към вас

Какво да направите, за да оправите разрушената си връзка?

Преди всичко трябва да си отговорите на следните въпроси:

1. И двамата ли искате едно и също нещо?

2. Имате ли достатъчно енергия, останала между вас, за да сте сигурни, че ще положите усилия за връзката си?

3. Заровили ли сте стари травми, които не сте излекували? Обсъждате ли проблемите си или ги затваряте дълбоко, докато не назреят наново?

5 причини връзката с интроверт да е супер!

4. Бягате ли от възможностите за решение на проблемите?

5. Има ли скрити проблеми, които ви пречат да се свържете отново?

6. И двамата ли искате да оправите връзката си или само единият от вас?

След като си отговорите на тези въпроси честно, ще можете да сте сигурни дали изобщо си струва да полагате усилията да оправяте счупената си връзка. В случай, че си отговорите на тези въпроси и стигнете до извода, че нещата не са изгубени и все още има заради какво да опитвате, направете го. Няма нищо изгубено, докато не сте опитали всички възможности.

5 причини да не оставате заедно само заради децата

Коментирай