Числото „три“ е особено в много отношения. То е заложено в културата и традициите на хората от различни народи и етноси от хилядолетия. 3 е някак устойчиво число, около което се въртят много поверия, вярвания, схващания. Дори в попкултурата „три“ се слави като щастливо, късметлийско число. Неслучайно казваме „три за щастие“.

Кога и защо е важно да определите връзката си?

„Три“ е магическо и съдбовно число и във връзките. Вижте защо.

След среща мъжете не се обаждат 3 дни

Неписано правило е да се изчака три дни, докато един мъж се обади след първа среща. Това е старо и златно правило, което много мъже спазват, някои го правят дори несъзнателно. Много мъже правят тази проверка спрямо жените, с които се срещат, за да разберат колко нуждаещи се са те, дали са ревниви, нетърпеливи, дали са „лесни“, дали са сигурни в себе си. Изчакването е добър съветник в такива случаи.

15 мъжки урока за любовните връзки

Женското правило също важи в много от тези случаи – а именно да не му се обаждате, щом той не ви се обажда след три дни. Вероятността нещо да му се е случило и затова да не се обажда е малка. Просто явно се е отказал след три дни размисъл. Просто е.

Трябва ли да правите секс на трета или след трета среща

Числото 3 отново се намесва и тук. Друго златно правило е да не избързвате със секса на първа среща, а да изчакате поне до третата. А може би и след нея? Всичко е до лични разбирания, всеки е различен и има свой подход в любовта и връзките. Но някак си числото три се явява като вододел между това да прибързате прекалено със секса и да го отложите твърде дълго. Доверете се на инстинктите си.

След три месеца в нова връзка обикновено сваляте профилите си от сайтовете за запознанства

Когато се почувствате малко по-сигурни в новата си връзка, обикновено премахвате или деактивирате профилите си в сайтовете за запознанства. В повечето случаи това става след третия месец, когато сте се опознали по-добре, преценили сте дали искате да продължите още напред заедно. Три месеца не са много, за да сте сигурни във връзката си, но са достатъчно, за да си дадете пауза от онлайн запознанствата поне на този етап.

Фактори, които убиват връзките всеки път

Още по темата

След три месеца може да го запознаете с приятели и роднини

Трите месеца често са преломен момент и в допускането на гаджето ви в по-близкия ви кръг от хора. Това е моментът, в който често избираме да запознаем приятелите и семейството си с човека, с когото се срещаме. Всички знаят за него, но все още не са го виждали. След три месеца е чудесен момент това да се случи.

6 причини да стоите в нездравословни връзки

Три години заедно са добър момент за сключване на брак

Числото три е съдбовно и в предприемането на по-сериозна стъпка в любовта. След три години връзка вероятността да сте се опознали максимално, е доста голяма. Преминали сте през различни ситуации, добри и лоши, за цялото това време. Напаснали сте характерите и навиците си. Вероятността вече да сте напълно сигурни дали това е вашият човек, е значително по-голяма, отколкото е била преди третата година.

5 ползи от отворените връзки

Ето така числото „три“ присъства навсякъде в живота ни и в любовта. То се намества неусетно, несъзнателно или пък целенасочено, но е там и ни подсказва как да действаме в различните етапи от връзките си.