Интимно

3 начина да покажете, че обичате някого истински

Как да засвидетелствате любовта си по категоричен начин

14.12.2022г. / 11 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта е странно нещо. Тя може да се изразява по толкова различни начини, но невинаги избираме правилния. Защо ли? Защото всеки човек носи своята индивидуалност, а заедно с нея и своите индивидуални нужди в любовта. Да обичаш някого може да се окаже истинско предизвикателство. Любовта може да не е достатъчна сама по себе си. Има някои специфични начини, по които да изразите истинската си любов и обич – нещо, което се различава от това просто да сте влюбени.

5 начина да изразите обич, въпреки че сте ядосани на партньора

Всеки човек има формирани модели на привързаност, които се оформят предимно в детството и според преживяванията в живота. Ето защо различните хора изразяват обичта си по различен начин, както и имат различна нужда да получават любов.

Ако искате да покажете, че обичате някого истински, разберете от какво наистина се нуждае. Така ще сте максимално отдадени – като покажете обичта си точно по начина, по който човекът отсреща иска да я получи. Така обичта ви ще е най-ценна.

А ето и трите начина да покажете, че обичате някого, изграждайки силна емоционална връзка с него. Тези начини са общовалидни и биха били оценени от всеки човек извън неговите индивидуални нужди.

Разликите между това да обичаш и това да си влюбен

1. Отделяйте качествено време на партньора си.

Няма нищо по-красноречиво в любовта от това да отделите време на партньора си. Много връзки се разпадат заради липса на внимание, заради неглижиране на нуждите на другия, заради недостиг на изслушване. Една истински емоционална връзка се гради върху усещането за взаимност, а то няма как да се установи помежду ви, ако не си давате нужното внимание и време.

Отделянето на достатъчно внимание и време на любимия човек е много сериозен знак за любов и отдаденост. Нищо друго не би трябвало да е приоритет номер едно от човека до вас. Той ще знае и усеща това, ако му отделяте качествено време.

Знаци, че той ви обича, дори и да не го изрича

2. Почувствайте партньора си, вместо да се опитвате да разрешите проблемите му или да го промените.

Едно от най-големите свидетелства за истинска обич е това да покажете на партньора си, че го чувствате наистина такъв, какъвто е. Вместо да се опитвате да решавате проблемите му, да го променяте, критикувате и насърчавате в посока, която мислите за правилна, почувствайте сърцето му.

Покажете му, че го разбирате и подкрепяте въпреки различията ви. Всеки човек иска да бъде приеман, да не бъде постоянно съден, да бъде разбран. Това би бил и най-големият ви подарък в любовта.

5 фрази показват, че той не ви обича вече

3. Присъствайте тялом и духом.

Когато обичате истински, вие бихте искали да бъдете през цялото време с половинката си и да се наслаждавате един на друг. Рано или късно този период отминава и идва друга фаза на връзката. Именно в тези следващи фази е важно да не забравяте да присъствате истински във връзката си. Така ще покажете, че обичате половинката си – като сте тялом и духом там до него, изслушвате го, отделяте му качествено и истинско време, за да го накарате да се почувства истински обичан.

Коментирай