Интимно

Как да го накарате да ви забележи?

Бъдете уверена и вярвайте в себе си

09.12.2022г. / 13 18ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато имаме интерес към някого от срещуположния пол, понякога може да ви се струва, че той не ви забелязва. Има ли магична формула, която може да го накара да ви погледне по по-различен начин, не като колежка или приятелка, ами като жена? В следващите редове ще се опитаме да ви споделим някои изпитани трикове, които могат да го накарат да обърне глава след вас. Ето ги и тях:

Обличайте се стилно

Не всички мъже разбират от мода и тенденции, затова понякога може би е по-добре да избягвате прекалено провокативните и тренди облекла. Модните препоръки на приятелките ви невинаги са толкова адекватни, колкото смятате. Ако искате да изглеждате наистина добре, заложете на класическото облекло. Изберете дрехи, които са ви удобни и с които се чувствате добре.

Поглеждайте го в очите

Подходете директно, но не и нахално. Покажете му, че имате интерес към него, поглеждайки го право в очите. Разбира се, не допускайте грешката да го зяпате.

Покажете силните си страни

Избирайте тоалетите си така, че те да показват най-доброто от вас. Ако харесвате краката си – покажете ги, ако пък подчертаването на талията ви дава увереност, използвайте колан, за да акцентирате на нея. Не се срамувайте от недостатъците си, понякога те са такива само във вашите очи. За другите хора именно в тях може да се корени вашият чар.

Бъдете уверени

Гледайки отстрани, дори скъпите и правилно подбрани дрехи не могат да прикрият неувереността. Тя се прокрадва в начина, по който ходите, говорите и общувате с хората. Ако сте неуверена, можете да използвате някои малки трикове, за да преодолеете това състояние.

Уважавайте себе си

В никакъв случай не променяйте себе си и възгледите си заради човек, когото дори не познавате добре. Ако направите това, за да му се харесате, в крайна сметка от тази ситуация рискувате да излезете не печеливша, а губеща страна. Не търсете любовта и уважението от външен човек. Самите вие ги дайте на себе си.

Усмихвайте се и бъдете забавна

Мъжете наистина не могат да устоят на забавна, усмихната и чаровна жена. Ако към това добавим и лек флирт – бъдете сигурна, че в никакъв случай няма да останете незабелязана. Усмихвайте се колкото се може повече и се радвайте на живота.

Заговаряйте го

Намирайте си извинения, с които да провокирате разговор. Може би само той в офиса знае откъде поръчвате копирна хартия или пък записва най-подробно лекциите в университета? Опитайте се да ангажирате вниманието му и да провокирате комуникация между вас.

Не бъдете пасивна

Опитайте се да не бъдете невидима и пасивна. Криенето в ъгъла няма да ви помогне, ако искате той да ви забележи. Опитайте се да правите нещо, да бъдете активна, без значение къде се намирате. Измислете тост на фирменото парти, направете презентация пред колегите или пък поръчвайте шумно напитки на бара. Мъжете забелязват тази активност и симпатизират на жени, които не играят на криеница.

Говорете за хобитата си

Опитайте се да споменете какво обичате да правите в свободното си време, особено ако забележите, че той е наоколо. „Без да искате“ завъртете разговора около нов филм, книга ли пък модерни тренировъчни режими.

Благодарете му

И най-увереният мъж има нужда от благодарност. Дори не е нужно да го правите лице в лице. Можете да му напишете съобщение в социалните мрежи. Но в никакъв случай не пропускайте възможността да кажете „Благодаря“.

Коментирай