Интимно

5 фактора, от които зависи химията между двама души

Инстинктивната емоционална комуникация е един от тях

20.12.2022г. / 10 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е чувал за любовната химия. Смятаме, че знаем какво означава тя, дори че сме я преживявали, но дали е така? Наясно ли сме с нея? Истината е, че тя може да ни се случи с партньор, с когото сме на една честота. Романтичната химия идва във всякакви форми и размери. Тя съвсем не е розови очила, балони и сърца. Тя е нещо, което не можем да накараме насила да се случи, но лесно можем да се заблудим, че съществува във връзката ни.

Кои 5 фактора определят това дали има химия между нас и любимия ни човек?

1. Когато е налице взаимно очароване

Химията между двама души се разпалва, помежду им има спонтанно предизвикан, но силен романтичен интерес един към друг. Може да се каже, че те се очароват един от друг не само въз основа на външния вид, но и нещо повече. Комуникацията помежду им се разпростира в различни теми, от които се вълнуват. Когато има романтична химия между двама души, те ще имат истински интерес и ще инвестират във времето, в което си общуват. Започват да мислят все по-често един за друг.

4 зодии, които се раздават най-много в леглото

2. Емпатия

Емпатията е способността да разбираме и да споделяме как се чувства друг човек. Не всеки може да бъде емпатичен, в любовта също. Но има хора, които са емпатични и търсят такъв партньор за романтична връзка. Според yourtango.com видът емпатия между хора с романтична химия е много по-дълбока от обичайния вид емпатия, която човек би проявил обикновено.

Тя е толкова дълбока, че ако единият партньор е емоционално наранен по някаква причина, която не е свързана с връзката (например лични проблеми в работата и т. н.), то другият ще страда заедно с него. Ако един партньор е радостен, другият ще споделя радостта му, а с времето това ниво на емпатия ще стане съвсем естествено във връзката.

5 навика за щастлива връзка според психолози

3. Инстинктивна емоционална комуникация

Звучи сложно, но казано по-разбираемо – това е, когато казваме, че се разбираме с някого без думи. И този вид комуникация също не е лесна за постигане във всяка любовна връзка, но е важна за да има химия между двама души. Във взаимоотношения, които се развиват и партньорите растат заедно с връзката си, предприемайки стъпки, за да демонстрират ангажимента си един към друг, те могат да улавят изключително фини сигнали за това как се чувства другият човек.

Те знаят един за друг много повече и могат естествено да изразяват емоциите си, но и да ги долавят, тъй като помежду им има силна емоционална връзка. Те са си опора в добро и лошо, подкрепят се, а в някои случаи усещат, че нещо не е наред с другия, дори когато не са заедно.

Свързани статии

4. В синхрон един с друг

Това е характерно за сплотените двойки, в които има любовна химия. Те могат да довършат мисълта на другия, когато си говорят, знаят какво мисли другият, без да се налага да го казват на глас. Възприемат хобитата на любимия човек като свои, умеят да общуват и с езика на тялото. Обикновено такива двойки се отличават със свързаност на партньорите, а с времето, те са в крак един с друг. Но разбира се и в такива взаимоотношения всеки има своите лични интереси, понякога има спорове, но любовта е свързващото звено.

10 признака, че партньорът ви наистина го е грижа за вас

5. Физическо привличане

То е много повече от привличане към външния вид на другия, защото ни се струва привлекателен и важно, за да се каже, че има химия между двама души. По отношение на сексуалното привличане, то е свързано с всички физически качества на всеки партньор и интимното познаване, което идва с това, че двама души са точните хора, които се събират в точното време в една връзка. Могат да се отпуснат напълно, да се предразположат, да усетят неща, които преди това не са могли с предишни партньори. И затова допринася усещането за химия, духовна свързаност.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 1 година )
pri men e dostatu4no samo prisustvie i to ot mujut , kogoto obojavam - moia liubim goliam blizi ....toi ima neveroiatno izlu4vane ,,,,niama kak da ostane 4ovek spokoen i bezrazli4en v negovo prisutvie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар