Интимно

Въпроси, които да си зададете, преди да „поправите“ някой мъж

Влюбена ли сте в човека или по-скоро в неговия потенциал

01.02.2023г. / 11 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта има различни типове партньори – романтични, грижовни, емпатични, изневеряващи... а и спасители. Те често биват привличани от хора, които не са подходящи за създаване на сериозни взаимоотношения. Спасителите вярват, че могат да поправят своята половинка, да ѝ помогнат да постигне щастие. Спасителите обикновено са даващи хора и това е прекрасно, но не и за тях самите.

В опит да бъдат полезни и на разположение на другия, те често забравят за нуждите си. Искат да се докажат, за да получат одобрение, признание. Това обикновено не носи нищо добро за любовната им връзка. Ако вие се намирате в ситуацията на спасител на даден мъж, първо си задайте тези 4 въпроса, преди да решите да го „поправите“.

4 неща, които правят мъжа щастлив във връзката

1. Равни ли сме?

Дисбалансът не води до добра любовна връзка и това често прави и двамата партньори нещастни. И дори няма да задоволите нуждите си от „поправянето“, защото повечето хора не искат да бъдат поправени. Хората искат да бъдат обичани заради това, което са, а не заради това, което някой иска или си представя, че са. Може да почувствате, че помагате, но ако партньорът усети, че го виждате като проект, негодуванието ще се натрупа и в даден момент ще доведе до разпад на взаимоотношенията.

Ако половинката ви има пороци, като честа употреба на алкохол, дори наркотици, проявява агресия в дадени моменти, почти сигурно е, че няма как да повлияете положително, а разумното за вас е да прекратите връзката.

4 карти показват какъв съвет ви дават гейшите

2. Влюбена ли сте в човека или по-скоро в неговия потенциал?

Когато създаваме нова любовна връзка е важно да изберем партньор, който вече смятаме за прекрасен, виждаме в него много положителни качества, които обикваме с времето, наясно сме с недостатъците му и сме готови да бъдем в дългосрочен план с този човек. От друга страна, ако си представяме какъв би могъл да бъде партньорът ни, след като се опитаме да го подобрим според нашите критерии, това означава, че взаимоотношенията вече са обречени, обречени сме на нещастие в тази връзка.

3. Виждате ли себе си като герой?

Ако мислите ви са в посока колко много ще ви ценят, когато спасите партньора си от него самия и как благодарение на вас той ще промени живота си, това може да е резултат от дълбокото ви вкоренено желание да бъдете нужни.

Свързани статии

Колкото и странно да изглежда, даването наистина може да бъде егоистичен акт. Ако получите потвърждение от това, което можете да предложите, вместо от това какъв сте като човек, това може да е проблем за вас. Не е нужно да бъдете нечий спасител, за да ви обичат. Не забравяйте, че вие сте достатъчно добри сами по себе си.

20 неща, които жените правят, а мъжете тайно обожават

4. Съжалявате ли за тях?

Не забравяйте, че любовните връзки не са благотворително дело. Заслужавате повече! Ако някой, към когото имате симпатии, дори определени емоции, има нужда от някакъв вид помощ и вие можете да съдействате, без да нарушавате собствения си комфорт и интереси, помогнете, това е добре. Но едва ли идеята да се обвържете с такъв човек би била добра. Потърсете си половинка, която няма да има нужда да спасявате, защото често отдаваме енергия там, където не се нуждаят от нея.

Коментирай