Интимно

5 знака, че имате проблеми с доверието във връзката

Винаги се съмнявате, когато ви каже местонахождението си

13.04.2023г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка, която сме преживели, е била различна. Въпреки този опит, необходими са редица неща, за да може любовните взаимоотношения да се развиват във времето и да носят удовлетворение за двамата партньори. Част от тях са търпение, баланс в компромисите и способност за компромис и т. н. Но най-важното е доверието. То е онова единствено нещо, което наистина може незабавно да създаде или да развали една връзка.

Независимо дали връзката ни е нова или дългогодишна, доверието е фундамент. За жалост липсата на такова ни кара да се чувстваме несигурни, нещастни. Има редица причини да не вярваме на партньора си – предишни негови нелоялни постъпки, болезнено минало от предишни наши връзки, страх от отхвърляне и т. н.

Кои са признаците, че може би във вашата връзка имате проблем с доверието?

1. Винаги изпитвате нужда да надникнете в телефона му

Помислете си кога бе последният път, когато се възползвахте от това партньорът ви да не е близо до телефона си и вие надникнахте в него. Това важи и за всяко друго устройство, което може да послужи за комуникация, като таблет, компютър.

Без значение дали проверявате неговите текстови съобщения, скорошни обаждания или гласови съобщения, вие просто трябва да направите тази проверка, за да си отдъхнете, че не сте намерили някакъв компромат за него. Помислете кое ви кара да бъдете така мнителни. Във всичките ви любовни връзки ли е имало проблем с доверието към любимия или само в тази връзка изпитвате несигурност?

20 комуникационни навика за щастлива връзка

2. Ровенето в миналите му връзки е като втора работа за вас

В началото на нови любовни отношения, жените не могат да се сдържат да не разпитват партньора си за неговата последна връзка, за бившата му. Но когато започнете да шпионирате профила на бившата му, в някои случаи уж случайно да я засичате на обществени места, когато въпросите ви за миналото им са ви обсебили, то определено имате проблем с доверието помежду си. Кое го предизвиква? Имате ли поводи да се съмнявате, че той не е приключил с нея? Ако е така, откритата комуникация винаги е добро решение, както и сесията със специалист по връзките.

3 признака, че сте опасно обсебени от новата си връзка

3. Когато той излиза да се види с приятели, вие държите да бъдете с него на тези срещи

Това е нарушаване на личното пространство на другия, особено ако не ви е поканил да бъдете заедно на подобни излизания. Показва несигурност от ваша страна, липса на доверие и може би тези ваши страхове се дължат на това, че той не е надежден за връзка, не е грижовен или друго подобно нещо.

5 знака, че почивката от връзката ви може да прерасне в раздяла

4. Винаги се съмнявате, когато ви каже местонахождението си или кога се е прибрал предната вечер (ако не живеете заедно)

Как се чувствате, когато той ви каже, че е уморен и няма да се видите, че има лични ангажименти, ще работи до късно, че се намира на определено място и т. н.?Всичко това ви кара да се съмнявате в истинността на думите му, нали?

Свързани статии

Съмнения, които ви карат да се правите на детектив, докато не намерите истината и понякога тя се разминава с очакванията ви, че той ви лъже. Винаги има предистория, която ни кара да се съмняваме. Каква е вашата?

5. Активността му в социалните медии почти винаги ви кара да сте любопитни

Заедно сте, той е с телефона си, гледа видеа в интернет, комуникира в социалните мрежи, а вие изгаряте от любопитство с кого си пише, дали действително ви казва с кого комуникира. Явен проблем с доверието във връзката! Ако той има съмнително поведение с телефона си, често го крие, не разговаря по телефона пред вас, тогава не отлагайте откритите разговори. Защото излиза, че вие се борите с нещо или някого за вашата половинка, а това е ненужен стрес. Връзката има изпитания, но не бива да е синоним на постоянни съмнения и стрес.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
,,,ne komentiram . i ne viarvam na predizviktelstva . vremeto samo dokazva koi e veren i koi luje.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар