Интимно

3 признака, че сте опасно обсебени от новата си връзка

Знаци за нездравословно влюбване

06.12.2021г. / 06 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Начините да се влюбите са толкова много, че е трудно да бъдат изброени. Но дали ще се влюбите по здравословен начин или любовта ви ще прерасне в нещо смущаващо и понякога дори опасно, до голяма степен зависи от вашето моментно емоционално състояние, както и от новия ви партньор. Факторите са наистина много, но определено има съществена разлика между това да си влюбен и това да си обсебен от някого. За съжаление, хората често бъркат обсебването с любов.

Знаци, че трябва да прекратите връзката още в началото

Много хора се озовават във връзки, които погрешно смятат за любовни, но в действителност те са по-скоро нездравословни увлечения и дори обсебвания от партньора. Маниакалното желание да имате връзка точно в този момент е сред причините да се отнесете така към новия си партньор.

Но бихте ли успели да разграничите истинската любов, влюбването от увлечението в любовта, обсебването и манията?

Без значение каква е емоционалната причина, която ви подтиква да бъдете обсебени от новата си връзка в момента, вижте признаците, че се намирате именно в такова положение.

Кои са тревожните знаци, че сте опасно обсебени от новата си връзка?

10 „лоши навика“ на интелигентните жени

Губите интерес към отговорностите и ангажиментите в живота си

Загубата на интерес към всички останали области от личния и професионалния ви живот и концентрацията само върху връзката ви говори за нездравословно обвързване. Ако не се ангажирате вече с работата си или напускате работа бързо и необмислено, не спазвате срокове, обещания, не се грижите за срещите ви и приключването на задачи извън връзката ви, това подсказва за нездравословно обсебване.

Знаци, че партньорът ви си играе с емоциите ви

Не правите неща, които обичате да правите, само за да сте с партньора си

Още един от признаците на нездравословно и опасно обсебване от новата ви връзка е загубата на интерес към собствения ви живот. Ако стоите и чакате партньорът ви да ви се обади, вместо през това време да живеете собствения си живот, това е тревожен знак, че сте фокусирани изцяло върху това да задържите другия човек до себе си, вместо да му направите място в живота си. Ако пропускате важни събития от живота си, пропускате да правите нещата, които ви радват или предпочитате да не се забавлявате сами, вероятно сте обсебени от идеята си за връзка. Още по-тревожно би било, ако човекът, от когото сте обсебени, с нищо не е показал, че имате основание да се надявате връзката ви да прерасне в нещо по-сериозно.

Любовният ви живот според личното ви число

Приятелствата ви остават на заден план

Нормално е, когато сте влюбени, да отдавате повече време на новия си партньор и връзка. Понякога може да не ви остава достатъчно време за излизане с приятели и срещи. Ако обаче съвсем се откъснете от контактите си и се посветите изцяло на новата си връзка, това е сигнал за нездравословно обвързване, което граничи с обсебване.

Коментирай