Интимно

Знаци, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич

Молба за обвързване или брак

23.05.2023г. / 11 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В една връзка всеки се нуждае не само от физическо, но и от емоционално докосване. Може би по-голяма тежест има емоционалното. Ако не се чувстваме желани, обичани, можем да изпаднем в много неудобни ситуации, да бъдем нещастни във връзката си. Гладът за докосване, свързване с партньора с времето се превръща в хроничен дефицит на емоции. Даваме, но не получаваме, не се зареждаме. Разбира се, много е възможно нашата половинка да е в тази позиция, докато ние си мислим, че всичко е наред помежду ни. 

Кои са знаците, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич?

1. Прекалена привързаност – В една връзка привързаността между два души е нормална. Но ако вие или любимият човек започне да става прилепчив, това може да означава, че една от двете страни има нужда от успокоение, че ѝ липсва обич, внимание, подкрепа. 

2. Редовно изтъкване като проблем липсата на секс и физическа близост - Физическата близост за повечето хора е основна човешка потребност. Ако той/тя редовно ви казва или вие споделяте, че имате нужда да правите секс по-често или че се чувствате така, сякаш не сте привлекателни за партньора си, то това е знак за отхвърленост от него по някакъв начин.

Поставете си общи цели и израствайте заедно – топ съвети за двойки

3. Молба за обвързване или брак - Това никога не е добър знак за връзката. Много хора се чувстват отхвърлени, когато не виждат развитието на връзката си. Чувстват се гладни за любов, може да искат обвързване като знак, че ги обичате. Или обратното, ако вие сте настоявали партньора ви да заяви, че имате сериозни взаимоотношения. Но ако се налага да се молите за любов и сериозно отношение, помислете добре. Любовта не се ли дава доброволно, за нея не трябва да молим? Ако някой ви иска или вие искате някого, то няма да са нужни молби. 

4. Редовно търсене на комплименти - Ако партньорът ви или вие прави каквото можете, за да получите комплименти от другия, това е знак, че се чувствате несигурни в тези взаимоотношения. В случай, че половинката ви или вие усещате, че има някаква загуба на интерес към нея/вас, това може да е отчаян ход да се накарате взаимно да погледнете един на друг отново с любов.

Типове мъже, които не са подходящи за връзка и брак

5. Намеци за правене на романтични неща – За партньорите, които усещат липса на обич, това е начин да се опитат да запълнят празнината, която чувстват, като организират романтични пътувания, вечери и срещи.

6. Липса на секс – Това носи усещане за отхвърленост. Може дори да се чувствате повече като съквартиранти, отколкото като някой, на когото държите. Запитайте се дали все още искате да сте с тях.

10 знака, че той не приема връзката ви сериозно

7. Привидна депресия – Гладът на привързаността може да доведе до депресия, която може да доведе до хранителни разстройства, употреба на наркотици, алкохол, наддаване на тегло поради повишени нива на кортизол.

Ако забележите, че здравословният начин на живот на вашия партньор се разпада, това е един от признаците, че той се нуждае от повече обич и може да се чувства непривлекателен или нежелан. Това важи и за вас, разбира се. Ако се чувствате по-малко обичани и това ви влияе зле, не отлагайте разговор с партньора си. 

8. Липса на комуникация относно лични проблеми – Това може да е индикатор за много неща. Да подсказва за любовна афера, но може да е и защото любимият човек просто не се чувства комфортно да говори с вас за проблеми, защото вероятно вие не показвате достатъчен интерес, за го/я изслушате. Или обратното, може вие да имате страх от изоставяне или да не срещате разбиране, когато искате да споделяте.

Свързани статии

9. Все по-малко участие в ежедневните задължения -  Връзката е партньорство 50/50, дори когато става въпрос за домакински задължения, грижа за децата и т.н. Ако един от двама ви смята, че поема несправедливо повече ангажименти, много вероятно е да се чувства необичан или използван. 

10. Чести спорове и скандали – Това е признак, че една връзка вероятно върви към своя край. Възможно е обаче вие или вашият  партньор да се отнася с любов и разбиране, а да няма към вас подобна положителна енергия и емоции.

По материали от yourtango.com

Коментирай