Интимно

5 неща, които ги има в двойките за завиждане

Чувство за сигурност

31.05.2023г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Живеем в свят, в който сякаш става все по-трудно да намериш онзи партньор, който да пасне на твоята същност. Често се питаме какво кара двама души в определени двойки да се чувстват щастливи с връзката си. Очакваме да чуем нещо ново, което не сме, отказвайки да приемем, че за да бъде една двойка за завиждане, тя се нуждае от определени неща, които вече сме срещали като съвети. Истината е, че отговорите са винаги пред нас. Остава само да ги следваме и да се надяваме, че го правим с точния партньор, защото не с всеки би могло да се случи.

Вижте 5 неща, които ги има в двойките за завиждане.

1. Радват се, че са заедно

В хармоничните двойки, партньорите определено се радват на компанията си, а не се чувстват като в любовен капан. Замислете се само, как на някои двойки им личи, че в даден момент могат да се лишат от присъствието на половинката си. Как се забелязва едно усещане за задължение, че трябва да споделят времето си с партньора. При двойките за завиждане няма да видите подобно нещо.

Защо мъжете отказват да разговарят?

2. Чувство за сигурност

В една двойка за завиждане, партньорите се чувстват сигурни, когато са заедно. Да бъдат заедно им предлага не само сантиментална подкрепа, но и физическа и финансова сигурност, което им позволява да планират и визуализират бъдещето заедно. Усещането за сигурност е ключово за една връзка, ако то липсва под някаква форма, то взаимоотношенията са обречени на неуспех.

10 знака за емоционално откъсване във връзката

3. Никога не се приемат един друг за даденост

Щастливите двойки са щастливи, защото партньорите никога не се подценяват. Те уважават себе си, но и ценят човека до себе си. Винаги намират начин да си покажат, колко са си важни, колко е ценна връзката им. Именно заради това, че единият приема другия за даденост в някои връзки, те не могат да се развият във времето или са дългосрочни, но някой е нещастен. 

4 неща, без които една стабилна връзка не може 

Свързани статии

4. Комфорт и лекота 

За да може да се каже, че сме в щастливи любовни взаимоотношения, е много важно дада се чувстваме себе си и комфортно във връзката си. Без фалш, а показвайки своето истинско Аз, обичайки несъвършенствата на другия. Да не можеш да бъдеш себе си в любовната връзка е началото на това да изградиш един фалшив образ, за да не бъдеш отхвърлен от другия. Разбира се, не с всеки партньор бихме могли да покажем истинската си същност. 

5. Страст без граници

За да бъде една връзка щастлива, страстта в еня не бива да угасва. Искрата, тръпката, както някои ги наричат не е никак лесно да се поддържат, особено когато са минали няколко години, партньорите са се отдали на рутина. Но, има двойки, в които партньорите успяват някак да поддържат тази игривост помежду си, да са си постоянно интересни. Един от най-лесните начини да поддържаме страстта помежду си е докосването. Всеки ден. Докато гледаме телевизия, докато се разхождаме, под формата на целувки, прегръдки, държане за ръце. Толкова е просто...

Коментирай