Интимно

13 неща, които правят връзката неразрушима

Не забравяйте за думата „благодаря“

04.06.2023г. / 12 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изграждането на здрава, стабилна връзка не е лесно. Необходимо е всеки ден да полагаме усилия. Понякога няма да сме на сто процента във връзката си, заради работа, неразположение. Тогава половинката ни ще трябва да балансира. В други моменти ние ще сме тези, които ще създават нужния баланс. Има връзки, които са трайни във времето и в тях партньорите се чувстват добре, щастливи. Те не са идеални, в тях също има върхове и спадове.

И все пак, кои са онези неща, които правят една любовна връзка неразрушима?

1. Бъдете внимателни по време на кавги, защото понякога губим себе си в яда си. Понякога ще кажем някоя обида, ще оставим човека до нас, когато има най-много нужда, а това разклаща основите на взаимоотношенията.

2. Никога не подценявайте стойността на целувките. За добро утро, за лека нощ, когато не сте се виждали цял ден.

3. Разберете, че взаимоотношенията идват с очаквания и ангажименти. Понякога ще трябва да правим някои неща, които не са ни особено приятни, но ще знаем, че са важни за любимия ни човек или обратното. Пример? Курсове за двойки по латино танци. Вие или партньорът ви не искате да ги посещавате, но все пак сте там.

4 неща, без които една стабилна връзка не може

4. Правете си подаръци. Направете го неочаквано. Изненадайте се един друг. И не забравяйте, че изненадите не трябва да са скъпи, големи, за да бъдат страхотни.

5. Казвайте си „Обичам те“. Често, не от време на време. Въпреки че го показвате всеки ден, половинката ви има нужда и да го чува, вие също.

6. Не се заяждайте на публично място. Както и когато сте сред близки и приятели. Това нарушава самочувствието на двама ви, но и е повод някой да се намеси нежелано във връзката ви.

15 здравословни ползи от целувките

7. Помагайте си взаимно. Без значение дали става въпрос за домакинска работа или друго. Важно е да предложим помощ, дори и любимият човек да няма нужда от нея. И обратно, Това кара всеки един от двойката да се чувства така, че има на кого да разчита, на кого да се опре.

8. Пазете се един друг. Не позволявайте на хората да говорят лошо за вашия партньор, никога. Важно е обаче и той да прави същото за вас.

4 малки знака, че сте открили единствения

9. Не забравяйте за думата „благодаря“. Тя значи любов. Тя показва, че не се приемате за даденост, че оценявате и малките жестове.

10. Споделяйте си. Има неща, които си остават само за нас. Но има двойки, в които партньорите не си говорят задълбочено, не си споделят. Крият информация, премълчават емоциите си.

Свързани статии

11. Празнувайте. Без значение какъв е поводът, може просто да ви се е случило нещо хубаво, отбележете го, дори у дома, но нека се усети, че празнувате живота и хубавите мигове заедно.

12. Забелязвайте се един друг. Това са комплиментите, които в някои двойки липсват, а са така важни, за да бъде една връзка неразрушима.

13. Бъдете интимни в спалнята и извън нея. Докосвайте се, гушкайте се, не бързайте никога в тези мигове.

Коментирай
Свободно време