Интимно

Какви грешки прави една млада двойка в началото на семейния живот

Очакване, че партньорът ще се промени

13.07.2023г. / 11 15ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Началото на семейния живот е прекрасно и романтично време за двама влюбени. Но дори и на този етап двойката може да срещне разногласия, трудности, които могат да имат неприятни последици. Много е важно да можете да се справите с проблемите в началния етап, за да не се влошат по-късно в бъдеще. Нека да разгледаме какви грешки често правят младоженците в началото на семейния живот.

1. Очакването, че партньорът ще се промени

При сключване на брак и двамата партньори трябва да разберат, че човекът, с когото искат да изживеят живота си, има своето минало, своята история, своите грешки и особени черти на характера. По-добре не създавайте семейство с този човек, ако не сте готови да се примирите с миналото му.

Тези два въпроса определят бъдещето на брака ви

2. Необсъждане на домакинството

Много е важно в началния етап на семейния живот да обсъдите с партньора си как ще водите живота и разпореждането с домакинските дела. След брака трябва да обсъдите всички ежедневни дреболии, които потенциално могат да станат причини за конфликт. Не е ли прекрасно, когато партньорът ви уважава вашите искания и навици, както и да се придържа към правилата, които сте задали заедно?

Съвети за любовта и брака от двойки, женени от 50 години

3. Неблагодарността

Мнозина психолози твърдят, че благодарността към партньора ви укрепва връзката. Много е важно да можете да благодарите на любимия човек дори за дреболия, за ежедневна помощ или грижи, което допринася за комфорта във връзката.

10 грешки, които двойките правят още през първата година

4. Игнориране един друг

Всяко игнориране на проблеми, недоразумения, недоволство в брака е бърз път към сериозни проблеми и кавги. Игнорирането е „бомба със закъснител“, която събира всички оплаквания и претенции към партньора. И при най-малката кавга тази „бомба“ може да избухне и да нарани сериозно любим човек. Затова е по-добре винаги да говорите, обсъждате, слушате и чувате партньора си и да стигнете до компромис.

5 неща, които не трябва да носите на сватба

5. Натиск върху партньор

Всеки от нас има лоши дни и промени в настроението. Напълно нормално е да обсъдите това с партньора си, но в никакъв случай не изливайте негативизма си върху него. Не бива да му натоварвате съмнения и несигурност относно връзката с думите „Вече не ме харесваш, чувствам го“, надявайки се да получите опровержение. Ако вашият партньор все още е с вас, значи ви смята за привлекателна личност.

Най-скъпите сватби на всички времена

Автор: стажант Виктория Попова.

Коментирай